AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Bayramlaşma Programı, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarıyla birlikte çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

AYNI TEMPODA ÇALIŞMALARA DEVAM

Programın açılış konuşmasını yapan BaşkanRevi, “Giresun’da dün yaşanan helikopter kazasında şehit olanlara ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize hayırlı bir ömür temenni ediyorum” dedi. İki seçim boyunca ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Revi, “Çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Bu çalışmalarımızı aynı tempoda devam ettiriyoruz. 65. Hükümette bölgemizin ve şehrimizin ağırlığını hep birlikte görmekteyiz. Sadece hükümette değil partimizin üst yönetiminde de yer alanlar oldu. Bu anlamda Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASET AKADEMİSİ DEVAM EDİYOR

Üye güncellemelerine devam ettiklerini ifade eden Başkan Revi, “Yapmış olduğumuz bu güncellemelerle gördük ki bizden önceki İl Başkanlarımız ve Yönetimleri üyelik konusunda çok hassas davranmışlar. Üyelerimizin yüzde 96’sına ulaşabildik ve kayıtlarını yeniledik. Şu anda devam eden bir başka programımız Siyaset Akademisi, başvurular 9 Temmuz’a kadar uzatıldı. Bu programa da katılmanızı öneriyoruz” diye konuştu. Terörle mücadelede sonuna kadar devam edeceklerini belirten Başkan Revi, “Teröristler inlerinden çıkana kadar mücadelemiz devam edecektir. Rabbim güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ZORUNLULUK HALE GELDİ

Başkan Revi açıklamasına şu sözlerle devam etti: “İhanet çetesi olan paralelle de mücadelemiz bir yandan devam ediyor. Bu konuda kararlıyız bunu da özellikle belirtmek istiyorum. Öte yandan Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için de çalışmalara başladık ve teşkilat mensuplarımızla programlarımıza devam ediyoruz. Başkanlık sistemi ülkemiz için artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Mübarek Ramazan ayını güzel bir şekilde geçirdik, Allah’a şükürler olsun böyle güzel bir günde hep birlikteyiz. Bayram gününde muhalefetten bahsetmek istemem fakat hakaretten öte davranışlar oluyor”

REVİ’DEN MUHALEFETE SERT CEVAP

Muhalefetin yapmış olduğu eleştirilere de cevaplar veren Başkan Revi, “CHP Trabzon İl Başkanı sürekli aynı şeyleri tekrar ederek partimize ve bizlere saldırmaya çalışıyor. Yaptıkları havanda su dövmekten başka bir şey değil. Biz icraatlarımızla, seçim sonuçlarımızla ve vatandaşlarımızın desteğiyle gerekeni yapıyoruz. Önce bir milletimiz ne diyor ona bir baksınlar. Şehrimize yapılan yatırımlara baksınlar ve seçimden sonraki hızlı bir şekilde yaptığımız yatırımlara baksınlar. Bunların İl Başkanı da İlçe Başkanı da aynı, önce siz bir milletin kararına bakın sonra konuşun. Biz MHP’ye de sadece hayırlı olsun dedik ama kalkmış MHP’nin İl Başkanı da kendisine bir görev edinerek bir metin yayınlıyor. Metnin içi de boş şeyler, onlara da vereceğimiz cevap şudur 1999 ve 2001 yılları arasına bir bakın sorduğunuz soruların cevabı oradadır.” dedi.

ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Başkan Revi’nin ardından İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayvazoğlu da selamlama konuşması yaptı. Programda konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Genç, “Ne mutlu bizlere ki Cenabı Allah tarihin bu zaman diliminde bu asaletli milletin ve Müslümanların başına inancı kuvvetli bir lider olan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte bu kutlu yürüyüşte yürümeyi nasip etti. İl Başkanımız gerekli cevapları gerekli kişilere veriyor. Bizi eleştirenlere bizim cevabımız ‘Onlar konuşur AK Parti yapar’ biz işimizi yapıyoruz. Bütün bir ekip olarak hizmet yolculuğumuz devam ediyor.” diye konuştu.

SOKAK İFTARLARINDA BİRLİK VE BERABERLİK

Başkan Genç’in ardından konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Tüm teşkilat mensuplarımızın ve vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı mübarek olsun. Ramazan ayında bütün ilçelerimizde sokak iftarlarında vatandaşlarımızla bir araya geldik. Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, İl Yöneticilerimize ve İlçe Başkanlarımıza sokak iftarlarımızda göstermiş oldukları birlik ve beraberliklerinden dolayı gönülden şükranlarımı sunuyorum. Her yıl olduğu gibi fuar alanımızda bu yılda Ramazan programlarımızı da çok güzel bir şekilde gerçekleştirdik” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasının devamında şehir genelinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

CORA’DAN PEKŞEN’E DOKUNULMAZLIK ELEŞTİRİSİ

Başkan Gümrükçüoğlu’nun ardından konuşma yapan Milletvekili Cora, “Yaşadığımız terör olayları bayram sevincimizi kursağımızda bırakmıştır. Terör sadece Türkiye’nin değil Dünya’nın bir gerçeği ve coğrafyamızın da kadim bir sorunu hale gelmiştir. Biz terörle mücadele ederken CHP’yi aynı kararlılıkta göremiyoruz. CHP kendi vekillerine talimat vererek Doğu’da terör raporu tuttular. Terör odaklarını cesaretlendirmek adına askeri suçlu teröristi haklı gösteren raporlar tutarak CHP’li vekiller bu raporlara imza attı. Biz de bu durumu gördüğümüzde seyirci kalmadık ve dokunulmazlıkların kalkması noktasında bir duruş ortaya koyduk. PKK’ya platonik aşk yaşayan CHP’lileri biliyoruz da bir Trabzon Milletvekili olan Haluk abiye ne oldu? Dokunulmazlıklarla alakalı Anayasa Mahkemesine neden başvurdu?” dedi. EN BÜYÜK BAŞARIMIZ

BİRLİK BERABERLİĞİMİZDİR!

Milletvekili Cora’nın ardından konuşma yapan Milletvekili Günnar, “Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar gerçekten birlikte yürüdük birlikte cefakarlık yaptık. Sizlerin temsilcisi olarak ülkemizin her yerinde samimiyetle gece gündüz çalışmalara devam ediyoruz. En büyük başarımız TBMM’deki AK Parti grubundaki ve Trabzon’daki 5 vekil olarak birlik ve beraberliğimizdir. Eksikliklerimiz tabi ki de olacaktır fakat bunları gidermek için samimi bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız. Çok kıymetli İl Başkanımız Haydar Revi’ye üstün gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Her ilçede tek başına AK Parti var ve bu anlayışla birlikte de bu şekilde devam edecektir. Biz hep birlikte Türkiye’yiz sloganıyla yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

GEÇMİŞİ HATIRLATMAMIZ GEREKİYOR

Milletvekili Günnar’ın ardından konuşma yapan Milletvekili Balta, “Her birinizin bayramını ayrı ayrı kutluyorum. Bizim söyleyecek çok şeyimiz var, geçmişi özellikle hatırlatmamız gerekiyor. Hastane çilelerindeki kuyrukları çok iyi biliyoruz o kuyrukları yaşatanlar da şu anda CHP’nin Genel Başkanıdır. Yollarda çektiğimiz sıkıntılar, üniversitelerde başörtülü kardeşlerimizin çektiği sıkıntılar, esnaflarımızın çektiği sıkıntılar say say bitmez. Şimdi yapılan hizmetlere bakın işte bu hizmetlerin çoğunu CHP engellemek için eylemler yaptı ve mücadele içerisine girdi. Biz milletimizin bize verdiği destekle birlikte ülkemize çok büyük hizmetlerde bulunduk ve hizmetlerimize Allah’ın izniyle devam ediyoruz. Terörle mücadelemiz devam ederken ülkemizin kalkınma hamleleri de yatırımlar da aynı şekilde devam edecektir” dedi.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Milletvekili Balta’nın ardından konuşma yapan MKYK Üyesi ve Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, “Rabbim bu birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah’a şükürler olsun bu bayram gününe hep birlikte ulaştık. Bayramda paylaşmak var, sabır var ve kardeşlik bağımızı kuvvetlendiren günlerdir bayramlar. Hain saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin birliğini ve beraberliğini hedef alanlara karşı bir ve beraber mücadelemize devam edeceğiz. Kirli planların ve hain tuzakların boşa çıkacağını gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşte kutlu zaferler elde edeceğimizden kimsenin şüphesi yok. Bu zor günleri en az hasarla Allah’ın izniyle atlatacağız. Bizler Trabzon Milletvekilleri olarak takım ruhuyla şehrimize ve ülkemize sahip çıkarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

BAKAN SOYLU TELEFONLA BAĞLANDI

Giresun’da dün meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybedenler için Giresun’da düzenlenen törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının bayramlaşma programına telefon konuşmasıyla katıldı. Milletvekili Köseoğlu’nun ardından telefon bağlantısı kurulan Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: “Tüm teşkilat mensuplarımızı saygıyla selamlıyor ve bayramlarını tebrik ediyorum. Bugün sizlerle birlikte olmak istiyordum. Ama dün Giresun’da yaşanılan kazada maalesef 7 şehidimiz var. Bu vesileyle Giresun’da törene katıldım ve orada aranızda olamadım. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da sizlere selamı var. Allah yar ve yardımcımız olsun, Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin.”