TESOB Başkanı Metin Kara, selden zarar gören esnafla ilgili acil tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Başkanlar Kurulu Toplantısı için Beşikdüzü ilçesine giden TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları, sel nedeniyle zarar gören esnafı ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Ziyaretlerin ardından TESOB Başkanlar Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu, “2023 yılında Trabzon’un nüfusunun düşeceği ön görülüyor. Nüfusu ve müteşebbis ruhu Trabzon’a çekmeliyiz. Devletin buralara yatırım yapması sağlanmalı” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara ise, “Doğal afetlerin yaşandığı ya da terörün insanların hayatını olumsuz etkilediği bölgelerde devletimiz nasıl yardım elini uzatıyorsa, Beşikdüzü ilçemize de elini uzatmalıdır. Selden zarar gören esnaflarımızın tüm vergi borçları, SGK borçları, Kredi Kefalet Kooperatifi’ne olan borçlar, kredi borçları, geçmiş dönem borçları 1 yıl ertelensin ve yeniden yapılandırılsın. Banka hesaplarındaki e-hacizler kaldırılsın. Esnaf ve sanatkarlarımıza 2 yıl geri ödemesiz, 0 faizli kredi verilsin” ifadelerini kullandı.

Kara, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “15 Temmuz akşamı tankların önüne yatan, kurşunlara göğüs geren, darbeci hainleri püskürten halk, ister FETÖ, ister PKK, ister DAİŞ, hangi terör örgütü olursa olsun, hepsinin haddini bildirecek iradeye sahiptir. Devletimize ve hükümetimize olan güvenimiz sonsuzdur. Bu karanlık günleri beraber aşacağız. Ahilik gelenek ve kültüründen gelen, her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte 20 milyonluk büyük bir camiayı temsil eden biz esnaf ve sanatkarlar, darbe girişimi karşısında canımız pahasına cesaret ve kararlılıkla ayakta durmuşuzdur. Esnaf ve sanatkarlar, her zaman devletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir” diye konuştu.

Kara, yönetime geldikten bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili de oda başkanlarına bilgi verdi. Başkanlar kurulu toplantısı, görüş ve önerilerin dinlenmesinin ardından sona erdi.