CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, mesire yeri olarak kiralanmış Beşikdağ’ndaki alana sosyal tesislerin yapılmaya başlanınca Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca durdurulduğunu söyledi.

Beşikdüzü-Beşikdağ teleferik inşaatının üst istasyonunun yapılacağı alan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan 29 yıllığına mesire yeri olarak kiralanmış olduğunu söyleyen CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz, “Mesire yerindeki yapılaşmanın mevzuata uygun yapılmadığı anlaşılınca ilgili bakanlıkça inşaatlar durdurulmuş. Belediye Meclisi Olağanüstü toplanarak müteahhit ile yapılan sözleşmeyi feshetmiş. Sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiş. Sayın Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu siz temmuz ayında Hünerli Mahallesi’nde yaptığınız konuşmada fırıldakçılığınızla ve üçkâğıtçılığınızla işleri yürüttüğünüzü söylediniz. Dikine giderseniz, burnunuzun doğrusuna giderseniz gemiyi karaya oturtturursunuz. Beşikdağı’nda Ah-u feryat edersiniz. Nitekim öyle olmuş” dedi.

"PROJELER ARAPSAÇINA DÖNDÜ"

Beşikdüzü Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın bir şirkete satışı mahkeme kararıyla durdurulmuş olduğunu söyleyen Kadem Karadeniz, “Parkın satışına Belediye Meclisi’nde CHP’li üyeler karşı çıkmıştı. Belediye Meclisi toplanarak daha önce parkın satışı yönünde verdiği kararı iptal etmiş. Sayın Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, muhalefetin sesine kulak vermezseniz,  yaptığınız işleri, ağzınıza burnunuza bulaştırırsınız. İşler Arapsaçına döner. Nitekim öyle olmuş.” diye konuştu.

"HALKIN BAM TELİNE BASILDI"

Kadem Karadeniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/5000 ölçekli Beşikdüzü Merkezi ile Yeşilköy-Türkelli Mahalleleri Revizyon Nazım İmar Planına itiraz 21-07/21-08/2107 tarihleri arasında yapılıyor. Plana İtirazlar çığ gibi büyüyor. Halkın canı yanmış. Halkın anılarıyla dolu okulları yıkılmış. Dişinden tırnağından artırarak elde ettiği veya atasından miras kalan mülkü adeta elinden alınmış. İhtiyaç alanı gözetilmeden park, okul yeri, ibadet yeri gibi kamu alanları planlanmış. Plan, bilimsel ve teknik yöntemlerden uzak ekonomik, sosyal, kültürel, politik, tarihi, sektörel ve teknolojik araştırmalar yapılmadan çevrede yaşayan insanların görüş ve önerileri alınmadan, kapalı kapılar ardında masa başında hazırlanmış bir plan. Plan hazırlanırken karda yürü izini belli etme taktiği uygulanmış. Halk bu plana lanet okumaktadır. Halkın bam teline basılmıştır. Sayın Vatandaşlar, uygulamalar gözleriniz önünde yapılmaktadır. Beşikdüzü ilçemizde 16 Nisan 2017 referandumunda dersini verdiğiniz AKP iktidarına, önümüzdeki süreçte, ‘Derdinizi Margo Paşa’ya anlatırsınız diyeceğinizden eminiz. AK Parti’ye oy vermiş vatandaşlarımızda dahil hepinize güveniyoruz.”