Trabzon, son yıllarda ilginin hızla arttığı spor dallarından biri olan oryantiringle ilgili dünyada ilk kez düzenlenen bir yarışa ev sahipliği yaptı. Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Beşikdüzü Kaymakamlık ve Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen ‘Yelkenle Oryantiring Deneme Yarışları’, Beşikdüzü Çeşmeönü Limanı önünde yapıldı. Beşikdüzü Poyraz Gençlik Spor Kulübü sporcularının katıldığı yarışlarda denizde belirli yerlere yerleştirilen haritalarla yönlerini bulmaya çalışan gençler, heyecan dolu dakikalar geçirdi.

Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay K. Başçavuş Seral Doğan ve İlçe Müdürü Köksal Kocaman’ın yanı sıra çok sayıda sporseverin de izlediği yarışların 6 ayrı kategoride yapıldığını kaydeden Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş,  “Yelken, oryantiringin doğasında olan bir kavram değil. Ama bu ikisini birleştirince ortaya heyecan verici bir yarış çıktı. Dünyada ilk kez burada denedik ve çok olumlu sonuçlar çıktı. Biz bu branşı Beşikdüzü’nden dünyaya sunabiliriz” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öztürk, uluslararası arenada oryantiringin koşma, kayak, bisiklet ve engelli sandalye branşlarında yapıldığını hatırlatırken, Kaymakam Ertürkmen, “Dünyada ilk kez burada bir spor yarışının yapılması çok önemli. Hedefimiz bunu Beşikdüzü ile özdeşleştirmek, dünyaya yaymak olmalı” diye konuştu. Poyraz Gençlik Spor Kulübü Başkanı Gürhan Zengin de, optimist ve lazer sınıfındaki 17 sporcu ile icra ettiğimiz bu yarışların, Türkiye spor camiası ve dünya disiplinine bir branş olarak eklenmesi için gerekli alt yapıyı oluşturacağına inandığını söyledi.

      

DERECEYE GİRENLER

12 yaş optimus branşı kızlar: 1. Asya Demirci, 2. Nur Banu Dilli, 3. Dilay Sağlam

12 yaş optimus erkekler: 1. Hasan Ali Sağlam, 2. Efe Mehmet Karadeniz

14 yaş optimus kızlar: 1. Hanife Ezgi Sağlam, 2. Süheda Yumuk, 3. Asya Zengin

14 yaş optimus erkekler: 1. Tutku  Hanedan, 2. S. Alp Dilli, 3. R. Berk Eyili

Lazer Radial branşı: 1. Onur Taş, 2. Emre Sefa Dilli

Lazer 4.7 branşı: 1. Vatan Zengin, 2. Muharrem Enes Türe