Törende, 20 Eylül 2016 Pazartesi sabahı geçirdiği bir rahatsızlık sonucu aniden kaybetilen Mavi Nota e-Müzik Gazetesi danışma kurulu üyesi ve 23. Mavi Nota Müzik Ödülleri Seçiciler Kurulu üyesi Sefai Acay'ın anısına bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildikten sonra, geceye Bolu'dan gelip katılan merhum Sefai Acay'ın kızı Senem Acay Sözbir söz alarak duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yaptı.

Erol Küçükaksoy'un sunduğu törende, Mavi Nota e-Müzik Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve editörü, aynı zaman Seçiciler Kurulu Üyesi Müfit Semih Baylan söz alarak müzik ödülü hakkında bilgi verdi ve Sefai Acay ile ilgili dostluğunu anlatan bir konuşma yaptı.

23. Mavi NHota Müzik Ödülleri Seçiciler Kurulu Özel Ödülü'nü kazanan Ankara'daki MoczartHaus Konser ve Sanatevi'nin kurucusu Ilgın Salman'a ödülünü İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist Sanatçısı Yeşim Gökalp takdim etti.

Ilgın Salman ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada: "23. Mavi Nota Müzik Ödülleri Seçiciler Kurulu Özel Ödülü'nü Mozarthaus'a vererek bizleri onurlandıran Mavi Nota Müzik Gazetesi Editörü Sayın Müfit Semih Baylan ve değerli Seçiciler Kurulu üyelerine ben ve ortağım Koray Okyay adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca yılın genç bestecisi ödülünü kazanan Sayın Onur Özmen 'i de tebrik ediyoruz. Sanatın kaygan bir zemin üzerinde yapıldığı bu dönemde Sayın Baylan'ın bu yıl 23. sünü gerçekleştirdiği mavi nota müzik ödülleri sanatçıları teşvik ederek geleceğe iyimser bir şekilde bakabilmemizi sağlaması açısından da bence çok değerli. Nice ödül törenleri ve aydınlık sanat dolu günler dileyerek saygılarımı sunuyorum" dedi.

Törene destek vermek amacıyla gelen Seçiciler Kurulu Üyesi Piyanist Yeşim Gökalp İlhan Baran'ın Siyah Beyaz adlı eserini sunduğu bir resital verdi.

Ardından "Yılın Genç Bestecisi Ödülü"na alan Hacettep Üniversitesi Ankara Devlyet Konservatuarı Kompozisyon Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Besteci Doç. Dr. Onur Özmen ödülünü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Abdullah Akat'ın elinden aldı.

Programın bu bölümünde Besteci Onur Özmen'in bir bestesi Piyanist Orhan veli Özbayrak ve Selen Güleç (Viyola) tarafından seslendirildi

Törenin son bölümünde, törene destek vermek amacıyla gelen İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı MezzoSoprano Ebru Kaptan üç eserden oluşan bir mini konser sundu.

Finalde yeniden söz alan Mavi Nota e-Müzik Gazetesi Editörü Müfit Semih Baylan 2017 yılında düzenlenecek olan 24. Mavi Nota Müzik Ödülleri'nin "Yılın Albümü" dalında verileceğini açıkladı.

Toplu fotoğraf çekimiyle son bulan töreni izleyen dinleyiciler mutlu bir şekilde salondan ayrıldılar..

1994 yılında Nimat Koray Müzik Ödülü adı altında başlayan ödül 1995 yılından itibaren Mavi Nota Müçzik Ödülleri adı altında  devam eder. Bu yıl 23. sü verilen ödül şimdiye kadar 80 civarında sanatçı müzisyen, akademisyen ve müzik emekçisinin emeğini taçlandırdı.

23. Mavi Nota Müzik Ödülleri töreni, Karadeniz Teknik Üniversitesi, KTÜ Devlet Konservatuarı Müdürlüğü, Akçaabat Belediye Başkanlığı, Mantı Keyfi ve Chef Edwards katkılarıyla gerçekleştirilmiştir

Editör: TE Bilişim