Trabzon'da seçime katılan siyasi partilerden Büyükliman yöresinin en güçlü adaylarından Yavuz Aydın, "Büyükliman tarihteki misyonuna ve özelliklerine MHP iktidarı ile yeniden sahip olacaktır" dedi.
 
Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya ilçelerinden oluşan ve tarihi geçmişi bulunan Büyükliman yöresinde, en güçlü adayın kendisinin olduğunu ve yöre halkının 7 Haziran'da bunu oyları ile tescil edeceğine inandığını belirten Yavuz Aydın, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi, ilçelerden başta Adliyeler olmak üzere birçok kamu hizmeti veren kuruluşu kaldırıp da, güçlü yerel yönetimden söz edenleri anlamak mümkün değildir. Basit bir nüfus işlemi için Şalpazarı'nın köyündeki bir vatandaşımız en kötü hesapla bir günü yolda izde geçmekte, perişan olmaktadır. Bu vatandaşın hayatını kolaylaştırmak mıdır, yoksa eziyet midir?" diye sordu.
 
Yavuz Aydın, Büyükliman'da yaşayanları bağında bahçesinde evinde toprağında mutlu bir şekilde barındırmak için gereken tüm yasal düzenlemelerin geçmişte sahip olunanlar geri iade edilmek üzere MHP iktidarında yapılacağını ifade ederek şunları söyledi:
 
"Büyüşehir statüsü ile köylerin içini boşaltıldı, mahalle yapıldı. Kazanılan ne var? Maalesef hiç bir şey. İşsizlik had safhada ve durmaksızın artış gösteriyor. Kırsaldaki nüfusun yaş ortalaması 50'nin üzerinde. Ununu elemiş, eleğini asmış emeklilerimiz sıkıntı içinde. Türk milleti, toprağına bağlı yaşamayı sever. Hele Trabzonlu toprağına bambaşka bir gözle bakar, kutsal sayar. MHP olarak bu ilkeyi temel alarak politikalar geliştirip, insanımızı doğduğu yerde doyuracak politikaları uygulayacağız."