Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak düzenlenen üniversite sınavlarına (YGS-LYS) hazırlık kurslarında eğitim gören öğrencilerin yüzde 91’i, 13 Mart’ta gerçekleştirilen Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 180 puan barajını aşarak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girmeye hak kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Dershanesinde öğrenim gören ve YGS’ye katılan 603 öğrenciden 550’si 180 puan barajını aşarken, puan barajını aşan öğrencilerin oranı yüzde 91.2 olarak gerçekleşti.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlık kursu uygulamasını yıllardır büyük bir özveriyle sürdürdüklerini ifade ederek, tüm öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Büyükşehir Belediyesi Dershanesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “İlimiz genelinde 13 Mart’taki sınavda barajı aşan, aşamayan tüm öğrencilerime başarılar diliyorum. Şimdi öğrencilerimizin önünde Lisans Yerleştirme Sınavı var. Ben barajı aşarak LYS’ye girmeye hak kazanan tüm öğrencilerimizin bu sınavda başarılı olarak üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleşeceğine inanıyorum. Bu kapsamda gerek belediyemiz tarafından düzenlenen ücretsiz dershane uygulanmasından yararlanan öğrencilerimize, gerekse il genelimizdeki tüm eğitim kurumlarımıza bundan önce olduğu gibi bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz. Bizim gençlerimizden talebimiz milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan bireyler olmaları, ilim tahsil etmeleri, devletimize ve milletimize yararlı bireyler olarak yetişmeleridir” dedi.