Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde yer alan Pazarkapı kentsel dönüşümünün yaklaşık 17 bin karelik bölümünün Ortahisar Belediyesi’ne devredilmesini kabul etti. 

Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ ile bugüne kadar ortaklaşa yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son etap olan Pazarkapı’da Ortahisar Belediye Başkanlığı ve Ortahisar Kaymakamlığı hizmet binalarının yapılmasının planlandığını kaydederek, Valilik ve Ortahisar Belediyesi’nden gelen devir talebini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, mecliste yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasında yapılan Pazarkapı kentsel dönüşümünün bir kısmını Ortahisar Belediyesi ile Kaymakamlık hizmet binalarının yapılması yönünde hem Valilik hem de Ortahisar Belediyesi TOKİ’den istekte bulundu. Böyle bir teşebbüse biz de olur verdik. Hazırlanan protokolleri imzaladık” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, TOKİ ile birlikte yürüttükleri Zağnos Vadisi 4’cü etap kentsel dönüşümü ile ilgili rakamları da meclis üyelerine aktardı. Gümrükçüoğlu, “Bu bölgede yani talep edilen kısımdaki toplam kamulaştırma alanı 16 bin 962 metre kare. Yani hemen hemen 17 dönüm. Söz konusu alanın bugüne kadar 12 bin 982 metre karelik kısmı kamulaştırıldı. Kamulaştırılacak toplam bina sayısı 102’dir. Anlaşma sağlanan bina sayısı 81’dir. Bugüne kadar konut anlaşması dahil ödenen bedel 50 milyon 400 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Zağnos ve Tabakhane Vadileri ile Ortahisar bölgesi gibi tarihi mekanların içerisinde olan söz konusu alanın imar hatlarına titizlikle dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Burada herhangi bir yapı yoğunluğu oluşturmayacak şekilde ve alanda bulunan tescilli binalara özel önem vererek titiz ve hassas bir çalışmayı Ortahisar Belediyemizin bundan sonra sergilemesini beklemekteyiz. Kamu yararı birinci plandadır. Zaten kamu yararı için o bölgeyi Ortahisar Belediyesi’ne devretmeyi uygun bulduk. İmarla ilgili desteğimizi de vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” diye konuştu.