Trabzon Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yol betonlama çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde 20 milyon TL’lik yol betonlaması yapmak hedefiyle başlattığı program çerçevesinde şimdiye dek 43 bin 688 metreküplük yol betonlaması gerçekleştirildi.


Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, betonlama çalışmalarının belirlenen program dâhilinde aralıksız olarak sürdürüldüğünü kaydederken, “Sezon başında 20 milyon TL’lik yol betonlaması yapma hedefi belirledik. Bütçemizi ayırdık ve ihalelerimizi gerçekleştirdik. Bu parayı tüm ilçelerimize daha öncesinde İl Özel İdare döneminde uygulanan kriterleri de göze alarak adilane şekilde bölüştürdük. Aciliyet durumunu göz önüne alarak ilçelerimizde betonlanacak olan yollarımızı belirledik. Şimdiye dek 43 bin 668 metreküp yol betonlaması yaptık. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. Mevsim sonunda hedefimizin yüzde 100’ünü gerçekleştirmiş olacağız” dedi.


Büyükşehir Belediyesi olarak 20 milyon TL’lik yol betonlamasının yanında Trabzon il genelinde 30 milyon TL’lik de asfaltlama çalışması yapmakta olduklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Böylece 2015 yılı içerisinde yollarımıza toplamda 50 milyon TL’lik yatırım yapmış olacağız. Bu çalışmalarımız her yıl tekrarlanacak. Trabzon, coğrafi yapısı nedeniyle ülkemizin en fazla yol ağına sahip olan ili. Bu şekilde her yıl gerçekleştirecek olduğumuz çalışmalarla ilimizdeki yol sorunlarını büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağız” diye konuştu.


Uygulanan program çerçevesinde Maçka ilçesinin Temelli Mahallesi’nde de betonlama çalışması yapıldı. Mahallenin Meyvelik mevkiindeki çalışma vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, mahalle muhtarı Mustafa Uzun, yıllardır büyük bir sorun olan yola Trabzon’un büyükşehir olmasıyla çözüm bulunmasının sevincini yaşadıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim