Köylerde yaptırdıkları camilerin boş kaldığını belirten Bayraktar, "Camiler cemaatsiz kalmasın, minareler ezansız kalmasın.” dedi.


Erdoğan Bayraktar, beraberinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve parti yöneticileriyle sırasıyla Beşikdüzü, Tonya ve Vakfıkebir, AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, partililerin bayramlarını kutladı. Bayraktar, Vakfıkebir ilçesi ziyaretinde, yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Parti binasında bir süre partililerle birlikte sohbet eden Bakan Bayraktar, Ramazan Bayramı nedeniyle ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Sohbette, bir vatandaşın Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy beldesinde onarım halinde bulunan yatılı Kuran kursunun tadilatı için bir miktar yardım istedi.

Bakan Bayraktar, “Kuran kursuna biz para vermiyoruz. Ben 5 vakit namaz kılan birisiyim. Fakat camileri ve Kuran kurslarını kim organize ediyorsa, onlar yapacak. Kuran kursunu yapmaya kim kalktı ise para toplayacak, gelecek benden de alacak ve yaptıracak. Biz fakire ve öğrencilere vereceğiz. Biz evi yanmış olana ve yollara vereceğiz. Kuran kursunu yapan parasını toplayacak. Camilere tabi ki yardımcı oluruz. Ben şu anda 400 tane cami yaptırıyorum. Köylere yaptığımız camiler boş kalıyor. Camiler cemaatsiz kalmasın, minareler ezansız kalmasın.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, ayrıca; yaşanan istimlâk sorunu nedeniyle uzun yıllardır bir türlü faaliyete geçirilemeyen Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi için çalışacağını söyledi.