Tunceli'de terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan Balıkesirli Aydın Nazillioğlu'nun baba ocağına ateş düştü. Anne ve baba cenaze için Elazığ'a giderken, mahalle sakinleri evin önüne Türk bayrağı astı.

Şehit polis Nazillioğlu'nun ağabeyinin, kardeşiyle beraber görev yapmak için Edirne'den Tunceli'ye tayinini istediği öğrenildi.

Tunceli Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde polis lojmanlarına roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan polis memuru Aydın Nazillioğlu, kaldırıldığı Devlet Hastanesi’nde şehit düştü. Balıkesir'in Altıeylül ilçesine bağlı Bayat kırsal mahallesinde yaşayan şehidin ailesine gece acı haber verildi. Haberi alan anne Asiye ve baba Yaşar Nazillioğlu, hemen Elazığ'a hareket etti. Şehidin Bayat'taki evinin önüne mahalle sakinlerince Türk bayrağı asıldı.

Öte yandan Balıkesir nüfusuna kayıtlı olan şehit Aydın Nazillioğlu'nun cenazesi yarın Elazığ'da düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketine uğurlandı. Şehit Aydın’ın Trabzon Çarşıbaşı’ndaki ailesi de yasa büründü. Dün gece haberi alır almaz Nazillioğlu'nun dayısı ve dedesi Balıkesir’e yola çıktı.

Ambulansların beklediği evin önünde konuşan mahalle sakini Mehmet Alkan, "Acı haberi akşam aldık. Köy muhtarı ile beraber gelip haberi verdiler. Cenaze saat 04:00 gibi gelecek dediler. Şehidin abisi Hamza, Edirne'den Tunceli'ye tayinini istemiş. Oraya gitmiş. Sonra kardeşini nöbet tutarken vuruyorlar. Acımız büyük" dedi. 
Şehidin amca oğlu Hakkı Nazillioğlu ise acı haber karşısında yıkıldıklarını söyledi. Nazillioğlu, "En son kendisi ile bir ay kadar önce görüştük. Yeni gitmişti göreve, abisi de yeni gitmişti. Abisi Edirne'den oraya geçmişti. Biz haberi akşam aldık. Üzgünüz" şeklinde konuştu. 

Şehit Aydın Nazillioğlu'nun cenazesinin Elazığ'da düzenlenecek tören sonrasında Balıkesir'e gönderileceği öğrenildi.