Özellikle kış aylarında günlerce yaşanan ve geçtiğimiz yıl Başbakanlığa kadar iletilen Çaykaradaki elektrik kesintilerine artık son verildi. Kar yağışıyla birlikte enerji nakil hatlarında yaşanan arızalar nedeniyle uzun süre ilçe halkı ve özellikle turizm merkezi Uzungöl karanlığa mahkum ediliyordu. Çaykara’daki tüm muhtarlar konuyu Başbakanlığa hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar iletmiş ve çözüm istemişlerdi.

Çaykara’da bundan böyle artık elektrik kesintisi yaşanmayacak. İlçenin dağlarından doğan Solaklı Deresi üzerinde kurulan HES’lerle Çaykara artık kendi elektriğini kendi üretiyor. Çaykara ilçe Merkezi ve tüm köyler bundan böyle Çamlıkaya HES’ten üretilen elektrikle hayat bulacak. Çaykara Belediyesi Meclis Üyesi ve eski il genel meclis üyesi Mustafa Hacıabdullah ilçenin artık karanlığa mahkum edilmediğini ifade ederek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Hacıabdullah, “Çaykara ve köylerine elektrik 50 yıla yakın süredir Rize-İkizdere santralinden veriliyordu. Kış aylarında nakil hatlarında yaşanan arızalar ilçeyi günlerce karanlığa mahkum ediliyordu.

Artık kendi elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Çamlıkaya HES’ten 2 hattan biri ilçe merkezini diğeri de köyleri besleyecek. Artık Çaykarada elektrik kesintisi yaşanmayacak. Başta Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, ÇEDAŞ Şefi Sezer Aydın olmak üzere HES’i kazandıran işadamlarımıza ve tabi ki devletimize teşekkür ediyoruz” dedi.