Trabzon’da tersane amaçlı yapılan, Nur Gemicilik ve Ticaret A.Ş.’ye tahsisli Yeniay Tersanesi içinde yapılmak istenen rıhtım ve iskele ile ilgili plan değişikliği Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisince reddedildi.

Trabzon’da tersane amaçlı yapılan, ancak hala daha tam istenildiği gibi faaliyete geçemeyen Sürmene Yeniay Tersanesiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Ahmet Nur Çebi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Nur Gemicilik ve Ticaret A.Ş.’ye tahsisli Yeniay Tersanesiyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine plan değişikliği talebi geldi. Gelen plan değişikliğine göre ‘Tersane malzemelerinin gemilerle taşınması” için Tersane içinde yapılan rıhtıma, iskele yapılarak yük indirme ve bindirme yolunun açılması istendi.

Ancak plan değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile reddedildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonundan Büyükşehir Belediye Meclisine yapılan açıklamada  bölgede yapılan rıhtıma, tersane malzemelerini taşıyan gemilerin yanarak nakliye yapması için izin verildiği hatırlatılarak, “Burası Sürmene Yeniay’da ki tersane ve dolgu alanı.

Tersane amaçlı yapılmış. Devletin tasarrufu altında bulunan bir yer. Burayı kiralayan kurum ve kuruluş şuan da yükleme boşaltma yapmak istiyor. Bu amaçla plan değişikliği için meclisimize başvuruda bulundu. Fakat burada plan değişikliği ile tersane amaçlı kullanılan bir alanın gemi yük indirmesine bindirmesine açılamayacağı komisyonumuzca değerlendirildi. Bunun daha stratejik bir karar olduğuna varılmış uygun görülmedi” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim