Trabzon Gazetecileri Cemiyeti'nin 7 Mayıs'ta yapılan Olağan Genel Kurulu'nda Yusuf Turgut ve Tekin Atay kıyasıya yarışmış, delege iki adayı sandıkta birleştirmişti.

Günlerdir süren uzlaşı görüşmelerinden sonuç alınamadı ve Yönetim Kurulu bugün ilk toplantısını gerçekleştirerek başkanını seçti.

Bilindiği üzere dün Yusuf Turgut ve Tekin Atay bir araya gelmiş, Yusuf Turgut'un ''Benim başkanlığımda seçime gidelim'' teklifini Tekin Atay kabul etmemiş, ''Hikmet Aksoy'un başkanlığında seçime gidelim'' önerisi karşı tarafça benimsenmemişti.

Bugün yapılan ilk Yönetim Kurulu toplantısında tekrar bir orta nokta bulunamayınca Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin yen başkanı oy çokluğuyla Yusuf Turgut oldu.

Tekin Atay ve arkadaşları bugün gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu'ndan istifa etmeyeceklerini ancak görev de almayacaklarını ifade ettiler.

Öte yandan Tekin Atay'ın Denetleme Kurulu'nun yetkisini kullanarak Gazeteciler Cemiyeti'nin yeniden kongre yapması için görevlendireceği öğrenildi. Atay'ın Gazeteciler Cemiyeti'nin yeniden seçime gitmesi için üye sayısının 5/1'i kadar imza toplayacağı da bir diğer yol haritası. 

Buna göre Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti;

Başkan - Yusuf Turgut 

Başkan Vekili - Haluk Ayyıldız

Başkan Yardımcısı - Ersen Küçük

Genel Sekreter - İpek Cansel Şahin

Genel Sayman - Hakan Yoloğlu

Editör: TE Bilişim