Trabzon’un İmperial Hastanesi karşısında Kanuni Heykeli önünde CHP Trabzon İl Örgütü tarafından kurulan Ramazan Sofrası Çadırı’nda yurttaşlarla Ramazan’ın birinci günü oruçlar açıldı. Yoğun katılımın olduğu Ramazan Sofrası’nda vatandaşları CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ve Başkan Yardımcıları karşılayarak tek tek ilgilendiler.

Oruçlarını açan vatandaşlar Kur’an dinlediler, dualar okudular. Günün yorgunluğunu ise Türk Sanat Müziği dinleyerek attılar.

İftardan sonra konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Bu akşam Ramazan’ın ilk gününde, iftarımızı yapmak üzere bir arada bulunuyoruz. Ramazan ayı en önemli aylardan biridir. Kutsal kitabımız Kur’an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi bu ay içinde kutlanır. İslam’ın temel ibadetlerinden oruç bu ayda tutulur. Bizler için Ramazan en kutsal aydır ve bu aya onun için 11 ayın sultanı denir” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Güngör, “CHP Trabzon İl Başkanlığı olarak ilimiz ve ülkedeki çok değerli işadamlarımızın ve hayırseverlerimizin desteğiyle böyle bir organizasyon gerçeleştiriyoruz. Ramazan boyunca her gün yaklaşık bin kişiye, Ramazan Sofrası’nda iftar yemeği vereceğiz. Bu güzel ve hayırlı organizasyonun gerçekleştirilmesine olanak sağlayan değerli işadamlarımıza ve heyırseverlerimize, gece-gündüz gayret ederek bu fiziki mekanın oluşturulup bu akşama yetiştirilmesini sağlayan CHP İl yöneticilerimize emeklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. “ ifadelerini kullandı.

RAMAZAN DAYANIŞMADIR

CHP İl Başkanı, “Ramazan, dayanışmadır, kardeşliktir, barıştır, dürüstlüktür, hoşgörüdür, sevgidir, saygıdır. Bu anlayışla bugün başlayan mübarek Ramazan ayınızı gönülden kutluyor, ulusumuza, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, adalet getirmesini diliyor, hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum“ diyerek sözlerini tamamladı.