CHP Trabzon İl Başkanlığı, Ali Ayvazoğlu'nun Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanmasını sert bir dil ile eleştirdi. CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör imzasıyla yayınlanan basın açıklamasında; kültür ve turizm müdürlüğü görevine atanan Ali Ayvazoğlu'nun, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı'nın eşi olduğuna dikkat çekildi.

Bu bağlantı ile yapılan atamanın liyakat esası yerine akraba, eş dost mantığı ile yapıldığı iddia edilirken; Trabzon adına turizm ve kültürde nasıl sınıf atlanacağı sorusu da soruldu.

Açıklamanın tam metni ise şöyle...

''Yaklaşık 4000 yıllık tarihi geçmişi olan ilimizde gerçekleştirilen bir skandal atama, bizleri derinden yaralamıştır. Aylardır boş olan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, AKP Kadın Kolları İl Başkanının eşi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabel Şirketi Çalışan işçisi Ali Ayvazoğlu tedviren atanmıştır. Bu atama, AKP zihniyetinin hiç değişmediğini, liyakatin esas alınması yerine yandaş, akraba, eş, dost olanlara yer açıldığı ve ülkenin geldiği noktadan hiç bir ders çıkarılmadığı sonucunu bizlere yeniden kanıtlamıştır.  Yapılan bu atama yasal değildir. Liyakat esası dikkate alınmamıştır. Trabzon tarihi ve geçmişi yok sayılmıştır. Atama ile Trabzon adına turizm ve kültürde nasıl sınıf atlayacağız ve ekonomik büyümeyi nasıl sağlayacağız.  Yapılan atama ile kentimizin tarihine hakaret edilmiştir. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Aksi halde konu sürekli gündemde tutulacak, yasal yollara başvurulacaktır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz. Trabzon Halkına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur. ''