Konuyla ilgili CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Koltuk bir açıklama yaptı....

Koltuk şunları söyledi: “Tüm devletin imkanlarını seferber eden, caddeleri ve sokakları alabildiğine süsleyerek, devletin uçaklarını, helikopterlerini, araçlarını, yetmezmiş gibi kiralık araçlarını kullanarak eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirişlerdir. Biz de demokrasiye sahip olmak için elimizden gelen çabayı kendi imkanlarımızla salamaya çalıştık. Buna bile tahammül edemeyen iktidar bizleri zaten küçük olan afiş ve pankartlımızı kestiği gibi sürekli olarak stantlarımızı taciz etmişlerdir. Hukuk dışı bu davranışlarla eylemlerini sandıklara da yansıtarak devam etmişlerdir.

Mühürsüz oy pusulası 298 sayılı seçmenlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkındaki konunun, emredici 101. Maddesinin 1 fıkrasının 3. Bendi uyarınca mühürsüz oy pusulaları.

Toplumun yarısı, yani iki kişiden biri ‘Hayır’ diyor. Bu gerçek açıkça ortada iken siyaset kurumuna bir görev düşüyor. Anayasayı toplumsal uzlaşma metinine dönüştürmek. Üzülerek ifade ederim ki YSK bu referandumu tartışmalı bir hale getirmiş ve açıkça tartışmaya meydan verilmiştir. Üzerinde mühür bulunmayan oy pusulalarını ve zarfları geçerli saymıştır. YSK kendisini parlamentonun üstünde göremez. YSK kendi üzerine gölge düşürmüştür. Kamu vicdan açısında seçimleri tartışmalı hale getirmiştir. Gücümüzü hukuktan almalıyız.

Bu haksız ve hukuksuz davranışla demokrasiyi gasp etmelerine seyirci kalmayarak sonuna kadar takipçisi olacağız.