Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüşerek Trabzon’un bütün çevresel sorunlarını her yönüyle masaya yatırdık diyen Pekşen şunları söyledi, “Trabzon’da artık içinden çıkılmaz hale gelen ve Trabzon’a hiç yakışmayan çevre sorunlarını, Tabiat Parklarının durumundan, çarpık yapılaşmaya, çevre kirliliğine kadar Trabzon’un yaşadığı sorunları her yönüyle sayın Bakan’a ilettik. Kendisi de büyük bir ilgiyle dinledi ve yaşanan bu sorunları yerinde incelemek için Trabzon’a geleceğini söyledi.

Trabzon’un eşsiz doğal güzelliklerini korumak ve Trabzon’un çevre sorunlarına köklü çözüm üretmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Pekşen şunları kaydetti: “Uzungöl’de yaşanan arıtma suyu problemini ve imar sorunlarını, Yomra ilçemizdeki imar planlarına aykırı betonlaşmayı, şehir merkezindeki çarpık yapılaşmayı ve çevre kirliliğini anlattık. Ayrıca Sürmene Kutlular çöp toplama alanından denize sızan zehirli atık su problemini ve Akçaabat ilçemizdeki arıtma sorununu sayın Bakana ilettik. Şehrimizin bu sorunlarının yanı sıra Tabiat Parkları ve yaylalarımızdaki birçok sorunu da gündeme getirdik. Trabzon’daki birçok sorunu tek tek görüştük. Kendisi de bu konuları büyük ilgiyle dinlediler. Kendisi söz verdi. Trabzon’a gelerek bütün bu sorunları yerinde inceleyeceğini söyledi.

Sayın bakanın bu konularla yakından ilgileneceğini söylemesinden çok mutlu olduğunu kendisine de ifade ettiğini söyleyen Pekşen, “Kendisi de Trabzonla ilgili bu sorunların çözümü için hemen yanımızda ilgili bürokratlara bu konuda talimatları verdi ve Trabzon’un çevre sorunlarına çözüm bulma sürecini başlattı.” dedi.