Trabzon'un önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Pazarkapı'ya MHP'li hanımlarla çıkarma yapan Koray Aydın'a MHP'nin Merkez İlçe Eski Başkanı Cemal Özçelik'in de eşlik ettti.
Koray Aydın, MHP'nin bütün unsurlarıyla, tam bir birlik, beraberlik ve kaynaşma ruhuyla hedefe kilitlendiğini, MHP'de yöneticilik yapmış kardeşlerimizin çalışmalara aktif bir şekilde katılmasının vatandaş nezdinde çok olumlu karşılandığını belirtti.
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, esnafın ve görüştüğü vatandaşların sorunlarını dinledi, MHP'nin seçim beyannamesinde ortaya koyduğu vaatleri anlattı.
AKP iktidarının 2011 yılında açıkladığı çılgın projeleri hatırlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "hatırlayın bundan 4 yıl önce gittikleri her yerde çılgın projeler açıkladılar. Büyük bir reklam ve algı operasyonuyla bütün yayın organlarında günlerce kampanya yaptılar. Ankara'ya, İstanbul'a 100 bin konutluk yeni şehirler kuracaklarını, şehir hastanelerini bitireceklerini, işsizliği yüzde 5'in altına düşüreceklerini, uçak yapacaklarını vaat ettiler. Bu gün gelinen noktada bütün bunların hiç biri gerçekleşmiş değildir. İşsizlik 2001 yılında yüzde 6 iken, bu gün yüzde 11'ler düzeyindedir. AKP'nin tek başına iktidar olduğu, yani hiç bir bahanesinin olmadığı 13 yıl boyunca işsizlik ortalaması yüzde 10'un altına inmemiştir. Türkiye büyüyorsa neden işsizlik düşmüyor? Türkiye AKP döneminde ithalata ve borca dayalı büyüme modelini seçerek, sadece Türkiye'nin borçlarını büyütmüş, yandaşlarını zengin etmiştir. MHP üretime dayalı büyüme modelini teklif etmektedir. Türkiye'nin çılgın değil, akıllı ve gerçekçi projelere ihtiyacı vardır" dedi.
MHP'nin seçim beyannamesiyle ortaya koyduğu vaatlerin titizlikle belirlendiğini ve en ince detaylarına kadar hesaplandığını anlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, kamudaki taşeronlara nasıl kadro vereceksin diyen iktidarın Karayolları'ndaki geçici işçilere daha yeni kadro verdiğini, MHP'nin şoför esnafının yenilediği araçtan vergi alınmayacağı yönündeki vaatlerinin de bugün Başbakan Davutoğlu tarafından da benimsendiğini ifade etti.

DÖVİZ KURU KAVGASINDA MHP'NİN VAATLERİNİN TUTARI KADAR ZARAR ETTİK

MHP'nin esnafa, çiftçiye, işçiye, kamu çalışanlarına, asgari ücretlilere, köylüye ve toplumun bütün kesimlerine dönük vaatleri olduğunu bildiren Koray Aydın "MHP toplumun her kesimini kucaklamaktadır, her kesime yönelik vaatleri vardır ve kaynağı da sağlamdır" dedi.
Seçim beyannamesi ve vaatlerin hazırlanmasında Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinin ve bilim adamlarının görev aldığını anlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, yakından tanıdığı Bahçeli'nin yapılamayacak bir vaadin altına asla imza atmayacağını söyledi.
Vaatlerin kaynağı yok tartışmalarına da değinen Koray Aydın, "MHP'nin vaatlerini gerçekleştirmek için gereken kaynak yaklaşık 70 Milyar liradır. Türkiye daha kısa bir zaman önce hiç üstüne vazife olmadığı halde Saray-Merkez Bankası kavgasıyla,  kur artışı nedeniyle 60 Milyar liranın üzerinde zarar etmiştir. Hiç yoktan yere meydana gelen bu zarar, MHP'nin vaatlerinin tutarına yakındır. Saray-Merkez Bankası kavgasında birilerinin zengin edilmesini sağlayan döviz kuru kavgasının hesabını kim verecek? Bu zarar nereden karşılanacak? Dış borçlara ek yük getiren bu kaynak nereden bulunacak?" diye sordu.

MHP KAYNAKLARI YANDAŞA DEĞİL, VATANDAŞA AKTARACAKTIR

Suriyeli göçmenler konusuna da değinen Koray Aydın, "biz elbette ki millet olarak misafirperveriz. Ülkemizdeki kayıtlı Suriyeli göçmen sayısı 2 Milyondan fazladır. Suriyeli göçmenlere harcanan kaynak 15 Milyar lirayı aşmıştır. Bu kaynak nereden bulunmuştur? Demek ki bir takım mecburiyetlere ve önceliklere göre kaynakları yönlendirmek mümkündür " şeklinde konuştu.
Kendisinin 1991-1995 yılları arasında TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görev aldığını, orada bütçeye ve devlet yönetimine tüm yönleriyle vakıf olduğunu hatırlatan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın "Türkiye'de kaynak sorunu yoktur. Bütçe yaparken ve harcarken belirlenen önceliklere göre kaynaklar tahsis edilmektedir. AKP kaynağı yandaşa aktarıyor, biz vatandaşa aktaracağız" dedi.

Editör: TE Bilişim