Senelerdir cami özlemi çeken ve ibadetlerini farklı camilerde yapan mahallelinin temel atma töreni sırasında yaşadığı coşku görülmeye değerdi. Yapımı iki yıl sürecek olan Çıtlaklı Mahallesi Cami'nin inşaatı için yaklaşık 1 milyon lira harcanacak. 200 kişilik kapasitesiyle 2017'de hizmete açılacak caminin alt katında köy odası, misafir odası ve çay salonu yer alacak. Tam teşekküllü projelenen caminin gasılhane ve morg bölümleri de hizmete açılacak.

Vatandaşların ilgi odağı olan Aydın: "Camisiz olmanın ne kadar kötü olduğunu, hemşerilerimin gözlerine yansıyan coşkudan anlayabiliyorum. Camimiz, İnşallah proje süresi içerisinde hayırlı bir şekilde açılacaktır. Yapılan işin takipçisi olacağım. Çıtlaklı Mahallesi'nin dün olduğu gibi bugün de, yarın da yanında olacağım." diye konuşmasına başlayan Aydın, sözlerini: "Bu caminin yapımında emeği geçen önce muhtarımız Bilal Çıtlak'a, mahalle ihtiyar heyetine, mahalle halkına ve katılanlara teşekkür ederim." diyerek tamamladı.

AYDIN PİLAV DAĞITTI

Açılışa katılan tek milletvekili adayı olan Yavuz Aydın, eline küreği alıp cami temeline harcı attıktan sonra konuşma yapan muhtar Bilal Çıtlak, yardımlarını esirgemeyen vekil adayı Yavuz Aydın'a, Dernek Başkanı ve Beşikdüzüspor eski futbolcu ve antrenörlerinden Muhammet Çıtlak'a, dernek üyelerine, köy halkına ve katılımcılara teşekkür etti. İnşaatı devam eden Çıtlaklı Cami'nde bu yıl Ramazan'ın ilk teravih namazını camilerinde kılacaklarını dile getiren Bilal Çıtlak, tüm katılımcıları şimdiden teravih namazına davet etti.

Temel atma töreni sonrası hemşerilerine kendi eliyle pilav ve kavurma ikramında bulunan Aydın, tören sonrası mahalle sakinlerinin hayır dualarıyla Çıtlaklı'dan ayrıldı.
Editör: TE Bilişim