Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 1986 ‘da imzalandığına işaret edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti 1990 yılında imzaladığı Çocuk Hakları Sözleşmesi gereğince 18 yaşın altındaki tüm çocukların yaşam haklarını ve geleceğini korumakla yükümlüdür.  Bütün çocuklar kanun önünde eşittir ve kendini ifade etme hakkına sahiptir.

Yeni yasa teklifi 15 yaş altı çocukları hedef almaktadır, alt sınır yoktur ve erken evliliklerin önünü açmaktadır.

Tecavüze uğrayan 15 yaş altı kız çocuğunu korumak yerine, tecavüzcüyü madur görmekte ve korumaktadır. Çocuk istismarı vakalarında cezasızlığın önünü açmaktadır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ basın açıklamasında geleneksel modelde Romen’lerdeki gibi reşit olmayan çocuklarca yapılan evliliklerden doğan mağduriyeti ortadan kaldırmak üzere bu teklifin bir defaya mahsus 17 Kasım 2016’dan öncesini kapsayacak şekilde hazırlandığını beyan etse de, bu yasa erken evliliklerin önünü açmaktadır. Çocuğa tecavüzün cezasız kalmasına sebep olmaktadır. Bir kız çocuğunun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi hükmü toplumumuzda tüm kadınların ve STK’ların derin tepkisini çekmiştir.

Tecavüze uğrayan bir çocuğun ruhu ölür. Bir çocuğu tecavüzcüsüyle evlendirmek onu yaşam boyu işkenceye mahkum etmektir.

ÇOCUĞA TECAVÜZ İNSANLIK SUÇUDUR!

Yasa teklifine göre 12 yaşında bir kız çocuğa tecavüz eden 50 yaşında bir adam 4 yıl sonra o kız çocukla evlenirse, cezai hükümlülükten kurtulmaktadır. Ceza ertelenmektedir. Suçlunun kusuru nedeniyle evlilik sonlandığı taktirde ceza yeniden yürürlüğe girmektedir.

Biz kadınlar çocuğa tecavüze, çocukların tecavüzcüsüyle evlendirilmesine ve erken evliliklere karşıyız.

KİKAP TRABZON Kurucu Başkan Mak.Y.Müh. Nilgün TURAN

KİKAP TRABZON Başkanı Aygün Karaduman 

Yön.Kur.Üy.Cansel İpek Şahin"

Editör: TE Bilişim