Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin, 13 Mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrenciler, veliler ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, “Öğrenciler, veliler ve sınav görevlileri, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerden Pazar günü 07:00 ila 14:00 saatleri arasında kimlik göstererek ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Yolcu yoğunluğunu da dikkate alarak sınavların yapılacağı merkezlere ayrıca ek seferler koyacağız. Bütün öğrencilerimize, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın hepsine başarılar diliyoruz. Öğrencilerimizi çok seviyoruz. Onları yetiştiren anne ve babalarını da sevip sayıyoruz. Öğrencilerimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Esentepe Mahallesi’nde kamulaştırılan 42 binanın yıkımlarının tamamlandığını kaydeden Başkan Gümrüçüoğlu, “Böylece Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi birinci etabında bulunan ve kamulaştırılan 134 binadan 132’sinin yıkımları tamamlanmış oldu. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon’a kazandırılacak” dedi.

ÇÖMLEKÇİ İKİNCİ ETAPTA KAMULAŞTIRMALARA BAŞLANDI

23 dönümlük alanda yapılacak Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci etabında ise kamulaştırmalar için vatandaşlarla görüşmelere 15 Şubat tarihinden itibaren başlandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Birinci etapta mahkeme süreçlerinin çok uzaması nedeniyle, ikinci etaptaki hak sahiplerine birinci etapta mahkemelerin belirlediği kıymetlere eşdeğer kıymetler sunuluyor. Bağımsız değerlendirme şirketi tarafından birinci etap fiyatları mukayese edilerek değerlendirmeler neticesinde ikinci etaptaki hak sahiplerine kıymetleri takdim ediliyor. Mahkeme süreçleri yaşanmadan kamulaştırmaların tamamlanması isteniyor. Bölgedeki hak sahipleri kendilerine sunulan bu çözümü lütfen kullansınlar. Yoksa ‘Çömlekçi’de birinci etap tamamlandı, gerisi öyle dursun’ sonucu ortaya çıkar. Bu durumda en büyük zararı oradaki hak sahiplerimiz görmüş olur. Şunu sevinerek söyleyeyim ki; 2 Etap kamulaştırmalarına halkımız ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİR POLİS MEMURU NECMİ ÇAKIR’IN İSMİ OF’TA YAŞATILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 yılının Kasım ayında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Necmi Çakır’ın isminin Of ilçesi Sıracağaç Mahallesi ile Sivrice-Kazançlı Mahalleleri grup yoluna verilmesini oy birliği ile kabul etti. Meclis üyeleri Muhammet Sait Gürsoy, Mehmet Öztürk, Halim Kaya ve Salim Salih Sarıalioğlu’nun gündem dışı verdikleri önerge gündeme alındı ve onaylanarak kabul edildi. Merhum polis memuru Çakır’ın babası Fahri Çakır’ın da meclis toplantısında katıldığı gözlendi.