İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı’nın çiçeği burnunda Başkanı Derviş Köz, sonnokta’ya önemli açıklamalarda bulundu. Köz, hedeflerini ve partinin yol haritasını anlattı. İddialı açıklamalarda bulunan Köz, hedeflerinin Ortahisar Belediyesi’ni almak olduğunu belirterek genel seçimde de iktidara geleceklerini söyledi. Köz, MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçiş yapan ancak Trabzon’da ilçe teşkilatlarına yapılan atamaları eleştiren Hüseyin Kıran ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Köz, yapılan spekülasyonlarla ilgili “Bu tür tartışmalar güzel şeyler, bunlar konuşularak çözülür” dedi. CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun İYİ Parti’ye katılacağı iddiaları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

GÜZEL BİR YOL AÇACAĞIZ
Kendisine kurucu ilçe başkanlığı görevi verilmesinden dolayı onur duyduğunu söyleyen Köz, “Kurucu ilçe başkanı olarak görev bana verildi. Tabii bu görev benim adıma büyük onur ve şereftir. Yaklaşık 33 senedir siyasetle uğraşıyorum. Benim siyasi hayatım Doğru Yol Partisi’nde başladı. İlçe sekreterliği, il yönetim kurulu üyeliği, il başkanlığı yaptım. Yaklaşık 4 yıldan beride Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev yaptım. Geçmiş yıllardaki birikimimiz göz önüne alındı ki böyle bir görev verildi bize. Biz de görevimizi en iyi şekilde yapıp teşkilatımızı kuracağız. Bizden sonraki arkadaşlarımızın önünü açacağız. İnşallah bizden sonra görev yapacak olan arkadaşlarımıza güzel bir yol açacağız” dedi.

İNSANLAR KENDİLERİ GELİYORLAR
Köz, partiye üye yapma konusunda da açıklamalarda bulunarak “Biz eski yöntemlerle partimize üye yapmayacağız. Yani insanların ayağına gidip ‘Gelin partimize üye olun’ demeyeceğiz. İnsanların zaten bize karşı bir teveccühü var. Bu parti bir halk hareketidir. Bu halk hareketi de üye kayıtlarında zaten kendini gösterecektir. İnsanlar, kendileri gelip partiye üye olmak istiyorlar. Biz, siyasi parti olarak tabii ki en çok üye kaydı yapan parti olmak istiyoruz. Hedefimiz de bu doğrultuda. Ama söylediğim gibi şehrimizde insanlar bize gerçekten büyük teveccüh gösteriyorlar. Bizler de teşkilatımızı kurduktan sonra çalışmalarımıza hız vereceğiz” diye konuştu.

TÜM PARTİLİLERDEN GELENLER VAR
Vatandaşların Trabzon’da İYİ Parti’ye büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Köz, İYİ Parti’nin halk hareketi olduğunu dile getirdi. Köz, “Bütün partilerden arkadaşlarımız bize geliyorlar. Milliyetçi Hareket Partisi’nden, AK Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’nden, Doğru Yol Partisi’nden, eski ANAP’lılardan ve diğer partililerden de arkadaşlarımız olacak. Dediğimiz gibi bu bir halk hareketidir. Onun için bu partinin içerisinde herkes olacak. Sadece MHP’lilerin ağırlıkta olduğu bir parti olmayacak” şeklinde konuştu.

SORUNLARI KONUŞARAK ÇÖZERİZ
İYİ Parti’ye katılan Hüseyin Kıran’ın teşkilatlanma ilgili yaptığı eleştirilere de değinen Köz, “Ben hepsini çok severim; onlar da beni çok severler. İtiraz ettiği konular vardır. Bu konularda oturulup konuşulur. Sorun çözülür. Ama bu tür tartışmalarda bu partinin aslında ne kadar büyük bir parti olduğunu gösteriyor. Bunlar iyi şeyler. Siyasi partilerde bu tür tartışmaların olması iyi şeyler. Biz yapılan eleştirilerin hiçbirinden alınmayız ve üzülmeyiz. Çünkü onlar bizim yakın arkadaşlarımız ve onlar bizim şahsımıza herhangi bir şey söylemezler. Ne konuşacaklarını çok iyi bilirler. Ufak tefek anlaşmazlıklar olabilir ama onlar da halledilir” ifadelerini kullandı.

CANALİOĞLU İSMİ KONUŞULUYOR
CHP Trabzon eski milletvekili Volkan Canalioğlu’nun İYİ Parti’ye katılacağı iddiaları ile ilgili de konuşan Köz, sözlerine şöyle devam etti: “Bu parti halk hareketi olduğu için Volkan Bey de halkın içinde olan bir insan. Sevilen bir insan. İyi insanlar, iyi insanları bir yerlerde, güzel yerlerde görmek isterler. Doğrudur, konuşuluyordur. İnşallah. Ama bugünden yarına öyle resmi bir görüşme olup olmadığı konusunda bir bilgim yok. İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak hedefini açıklayan Köz, “Bizim genel manada hedefimiz iktidara gelmektir yerel manada hedefimiz ise Ortahisar Belediyesi’ni almaktır”

SONNOKTA - HÜSEYİN TERZİ