Trabzon Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yeni binasında hizmet vermeye hazır olduğu öğrenildi.

Hastanenin 7 Kasım'da açılması planlanıyor. Eski binasında mevcutta 38 ünit olarak hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, yeni planlamada 62 Ünit ve 5 yataklı olarak ameliyathanesinin de kendi bünyesinde olduğu bir sağlık tesisine dönüştürüldü.

Yeni binasıyla daha çok hastaya hizmet verebilecek kapasitede olan sağlık tesisinin son teknoloji elektronik cihazlarla da desteklendiği bildirildi. 07 Kasım itibariyle hizmete açılması planlanan 4.338 m² arsa alanı üzerine 1690 m² inşaat alanı olan 11.860 m² olan hastane binasının 2011 yılında ihalesi yapılarak inşaatına başlanmıştı.

Hastanede merkezi ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemleri olmak üzere merkezi hava basıncı sistemi ile merkezi vakumlama sistemleri de mevcut. Ayrıca hastanede Tıbbi donanım olarak 62 diş üniti, 1 tomografik diş röntgeni, 1 panoramik diş röntgeni, 5 apikal diş röntgen cihazı mevcut olup, 5 yataklı servisi ve 4 üniteli(biri genel, üçü lokal olmak üzere) ameliyathanesi mevcut olduğu belirtildi.

ENGELLİLERE MÜJDE

Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde genel anestezi altında engelli, çocuk ve erişkin hastalar başta olmak üzere diş tedavi hizmeti sunacak donanıma sahip olduğu kaydedildi.

Engelli ve çocuk diş hastalarımızın diş tedavileri, fiziksel ya da zihinsel uyum yetersizliği nedeniyle, çeşitli zorluklar içerdiği ve bu zorluklar, hasta tipine göre değişmekle birlikte bir kısım uyum sağlayabilen hastaların tedavileri lokal anestezi altında yada sedasyon desteği ile yapılabilirken, ağır zihinsel yada fiziksel engellilerin tedavilerini lokal anesteziyle yapmanın mümkün olmadığı ifade edildi. Lokal anestezi ile diş tedavilerinin yapılmadığı durumlarda genel anestezi ile bu tedavilerin yapılması zorunlu hale geldiği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim