Trabzon’da 3 sene önce TOKİ tarafından yapılmaya başlanan diş hastanesinde sıkıntılar bitmiyor!

Paralarını alamadıklarını belirterek mağdur olduklarını söyleyen işçiler geçtiğimiz günlerde eylemler gerçekleştirmişti. Dün de inşaata iş yapan ve parasını alamadığını iddia eden taşeron firma sahibi Z.B., benzin bidonuyla birlikte inşaat alanına geldi.

Hastane girişinden çatı bölümüne kadar benzin döken Z.B. ardından da kendi üzerine benzin döktü. Elindeki çakmağı çakan fakat alev almayan Z.B.’ye emniyet ekipleri müdahale etti. Benzinden gözleri yanan Z.B.’ye ilk yardımı güvenlik görevlileri yaptı. Şahıs ardından hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başka Bir İşçi De İntihara Kalkışmıştı

Trabzon’un Yenimahalle semtinde yapımı süren Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nin 2015 yılının Mart ayında 4. katına çıkan bir işçi, çalıştığı hastane inşaatında parasını alamadığı gerekçesiyle intihara kalkışmıştı. İnşaat işçisi olan şahıs, uzun süren ikna çabaları sonucu intihardan vazgeçirilmişti.

İsyan Etmişlerdi

İki aydır maaş alamadığını söyleyen Mehmet Taş, inşaatta çalışan tüm arkadaşlarının perişan olduğunu söylemişti.

TOKİ yetkililerinin de kendileriyle ilgilenmediğini öne süren Taş, “Şu anda hepimiz perişanız. Burada kuru kuru bekliyoruz. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz.” İfadelerini kullanmıştı. Ferdi Yıldız isimli işçi ise 6 aydır inşaatta çalıştığını, 5 aydır maaş almadığını söylemişti. Evlerine dahi para gönderemediklerini ifade eden Yıldız, ihtiyaçlarını ise borçlanarak karşıladıklarını belirtti.

Kaynak: TAKA