Trabzon’da ihracat hedefi olan firmalara yönelik olarak düzenlenen “Dış Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi” tamamlandı. Avrupa İşletmeler Ağı tarafından desteklenen ve 4 gün süren eğitime katılanlara TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından sertifika verildi.

TTSO toplantı salonunda 21-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen eğitime çeşitli sektörlerden ihracat yapan veya ihracatı hedefleyen 22 firma katıldı. Eğitim programının ilk bölümünde Berke Sarpaş, katılımcılara pazar araştırmalarının nasıl yapılacağı, ülke ve müşteri bazında tüm dünyada kullanılan B2B siteleri ve bu sitelerinin nasıl kullanılacağı konusunda bilgi verdi. Kişisel bilgisayarlarıyla eğitime katılan firmalar, bu siteleri gezerek, hedef pazar ülkeleri, bu ülkelerin nüfus, kültürel özellikleri, suç oranları, ekonomik durumları, ihracat-ithalat verileri gibi farklı özelliklerini inceleyip, kendi ürünleri için bu siteleri nasıl kullanacakları konusunda bilgi sahibi oldu. Ayrıca eğitimde yığınsal veri (Mass Data) içerisinden etkin dataları süzebilmek için kullanılan B2B Hunileme metodu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin son günü eğitmen Tayfun Tekat tarafından firmalara ihracatta kullanılan belgeler ve ödeme şekilleri konusunda bilgiler verildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, son gün düzenlenen törende katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Editör: TE Bilişim