Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada “Ülkemizin en ücra köşelerinde Devletimizi temsil eden Din Görevlilerimiz, en zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Kutsal görevini en güzel şekilde yürütürken cemaati ile bütünleşen Din Görevlilerine” Rotasyon adı altında”, senin burada işin bitti diyerek başka bir ücra köşeye zorunlu gönderilmesi kabul edebileceğimiz bir durum değildir.” dedi.

Din Görevlilerinin haklarını gece gündüz demeden savunmaya devam edeceklerini belirten Aydın; Bir yıl önce alel acele içi doldurulmadan uygulamaya konulan, ben yaptım oldubitti anlayışıyla oluşturulan ve Diyanet camiasının yoğun bir şekilde karşı çıktığı “ ZorunluRotasyon” uygulamasının durdurulmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz. Diyanet-Sen olarak tepki gösterdiğimiz ve kamuoyu tarafından pek bilinmeyip yeni yeni anlaşılan rotasyon, içi doldurulmadan, alt yapısı oluşturulmadan uygulamaya konulmuş bir yönetmeliktir. Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanlığı olarak seçim nedeniyle İlimizde bulunan siyasilerle çok kez bir araya gelmiş ve Rotasyondan duyulan rahatsızlığı sürekli dile getirmiştik. Sayın Süleyman Soylu ile görüştüğümüzde “ Rotasyon konusunu ilk kez Trabzon’da sizden duydum ve hemen Sayın Başbakanımız ile durumu görüştüm. Ben yaptım oldubitti zihniyetiyle içi doldurulmadan Din Görevlilerimiz mağdur edilemez” demişti. Yine Başbakan yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş ile de görüşmeler yaptık.” İfadelerine yer verdi.

2015 yılında askıya alınan Rotasyon ile ilgilenen Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu’na, Diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez’e, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a, Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ve ekibine teşekkür etti.

Rotasyon konusunda tekliflerinin açık olduğunu kaydeden Aydın; Rotasyon kaldırılmalı veya yeni başlayanlara uygulanmalıdır. Eğer rotasyon illa da uygulanacaksa rotasyona uğrayanlarla, uğramayanlar karşılıklı becayiş yapabilmelidir.8 yılın 15 yıla çıkarılması, rotasyona tabi olan Din Görevlisinin tercih hakkının bulunması, yani; İlçe içinde, ilçe dışında ve il dışında tercih hakkı olmalıdır. En ucra köşeden yine en ucra köşeye zorunlu gönderilmesi doğru değildir.” dedi.

Editör: TE Bilişim