Türkiye Emekliler Derneği’nin 41. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Dernek lokalinde bir araya gelen emekliler ortak bir mesaj verdiler. Emekliler Derneği Şube Başkanı Burhan Bayraktar, “Aç duralım açıkta duralım ama şehit vermeyelim” dedi. Bayraktar’ın bu sözleri toplantıyla katılan emeklileri duygulandırdı.

Türkiye Emekliler Derneği’nin 41. kuruluş yıldönümü nedeniyle Trabzon’da toplanan emekliler, mevcut sistemin emeklileri ezdiğini ileri sürdüler. Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran 1927 tarihinden yola çıkarak her yıl bu günü emekliler günü olarak kutluyoruz. Yaklaşık 85 yıl önce emeklisine ve yaşlısına saygı duymayan toplumların çabalarının beyhude olacağını anlatan bu veciz söz karşısında ve ulu önderin manevi huzurunda saygı ve sevgi ile eğiliyoruz. İlke ve inkılaplarını son nefesimize kadar takip edeceğiz” dedi.

HUZURLU BİR VATAN İSTİYORUZ

Son dönemlerde artan terör saldırılarına da değinen Emekliler Derneği Başkanı Bayraktar, “Güzel ülkemize karşı hiç kimsenin saldırgan tutumuna izin vermeyeceğiz. Yaşlı ve zayıf gibi görünmemize bakmayın. Bizlere emanet edilen bu vatanı aynı ruh ve cesaretle sahipleneceğiz. Hain terör askerlerimizi şehit etmekte ve komşularımız görünümündeki sözde devletler uçağımızı düşürmektedir. Bu gelişmeler ülkemiz insanlarını telaşlandırırken, biz emeklileri de derinden üzmüştür. Bizlerin istediği yurtta ve cihanda sulh içersinde yaşamaktır. Ancak insanlarımıza zarar veren unsurları sınırlarımızdan uzak tutmak, yaşlanmamıza rağmen görevimizdir. Biliyoruz ki savaşları emperyalist güçler ve kapitalistler planlar, silah tüccarları organize eder, aptallar başlatır ve nihayet masumlar ölür. Bu tuzaklara düşmeden, bir tek evladımız zarar görmeden bu güzel vatanımızda yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

VEKİLLERE TUTANAKLARI GÖSTERECEĞİZ

Emeklilerin sorunlarına da değinen Dernek Başkanı Bayraktar, “Ekonomik sıkıntı içinde Trabzon’da 130 bin emekli yaşamaktadır. Mevcut sayı içersindeki emeklilerimizin 90 bini açlık sınırında yaşamasına ve intibak yasasının bu olumsuzluğu düzeltmesine rağmen bu güzel ülkede yaşama sevdamızı ısrarla her karış toprağımıza sahip çıkarak sürdüreceğiz. Biz emekliler bütün gelişmeleri siyasal, sosyal, ekonomik, hukuksal ve askeri açılardan dikkatle takip ediyoruz. İntibak yasası görüşülürken özellikle Trabzonlu vekillerimizden biri hariç kimsenin o oylamaya katılmamasını iyi biliyoruz. Bir gün vekillerimiz derneğimize geldiklerinde yine onları güzel ağırlayacağız fakat onlara meclis tutanaklarını göstererek, bu oylamaya neden katılmadıklarını soracağız. Bu duygularla terörü bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize rahmet diliyoruz. Bu ülkede fark edilmek istenmesek bile görev bekliyoruz. 30 Haziran Emekliler Günümüzü gelecekte bu acılardan ve tehditlerden uzakta kutlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.