MHP'nin emekliye yılda 2 kez verilecek asgari ücrete "kaynak yok" diyenler, Aksaray'daki bankamatik memurlarına ayda 10-15 bin lirayı gözlerini kırpmadan veriyorlar
 
MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, MHP'nin emeklilere yılda 2 kez vermeyi taahhüt ettiği parayı çok gören ve "kaynak nerde" diye soran iktidarın, paraya para demeyecek kadar zengin olanlara, bin bir yolsuzlukla halk arasındaki deyimi ile olabildiği kadar bonkör davrandığını söyledi.
 
"AKP emekliye cimri, çalana çırpana bonkör" diyen Yavuz Aydın, Türkiye'de emeklilerin insanca yaşama sınırının çok altında bir ücretle ayakta değil, hayatta kalmaya çalıştığını vurgulayarak; "Trabzon'da gittiğimiz her yerde geçim zorluğu çeken, yiyeceğine ve sağlığına gerektiği kadar özen gösteremeyen emeklilerin adeta hücumuna uğruyor, feryatları ile karşılaşıyoruz. Bu tablo karşısında bırakın etkilenmemeyi, uyku bile uyumak mümkün değil. Bu insanlara verilecek 2 ikramiye için, kaynaktan söz edenler, oturdukları şaşalı sarayları, bindikleri en lüks araçları, gökyüzünden indirmedikleri özel uçakları, keyiflerine göre dağıttıkları örtülü ödenekleri, oğullarına haksız kazançla elde ettirdikleri hanları hamamları, vapurları akıllarına getirip de, İslâm'ın haram saydığı bu savurganlığa son versinler yeter. MHP çalana çırpana değil, emekliye, asgari ücretle çalışana, işçiye memura, ille de emeği ile üretene bu paralı tahsis edecektir."
 
Yavuz Aydın, giderek artan işsizlik ve işyerlerinin kapanması ile de azalan istihdam nedeniyle genç nüfusun Trabzon'un terkinin hızlandığına dikkat çekerek, "Böyle gider, bu devran böyle sürürse Trabzon yakında açlık sınırında yaşamını sürdüren emekliler şehri haline dönecektir. Bu yanlış üretme değil, tüketme üzerine kurulmuş sistem toplum yapımızda azami tahribatı yapmıştır. Bu sistem ve bunu uygulayanlardan 7 Haziran'da mutlaka kurtulmalıyız, kurtulacağız" diye konuştu.
 
MHP Milletvekili Adayı Aydın, Aksaray’ın 1150 odasının da aylık ücreti 10-15 bin lira olan yandaşlarla doldurulduğunu hatırlatarak, “Çoğu bankamatik memuru olanlara paraları akıtanlar sıra emekliye, asgari ücretliye gelince kaynak sıkıntısından dem vuruyorlar. Bunu anlamak mümkün değildir" dedi.