Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek programında engelli ve engelli aileleri ile buluştu.

Etkinlik nedeniyle düzenlenen yemeğe Vali Öz’ün yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Büyükşehir Belediye Başkan Vakili Sait Gürsoy, Trabzon Deniz Komutanı Yarbay SinanMamak, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Seha Sağlam, Engelli Dernek Yöneticileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Bir konuşma yapan Vali Öz, engellilere yönelik programlar düzenlendiğini, değişik projeler ve etkinlikler yapıldığını hatırlatarak, “ Bir araya gelerek sorunları hep birlikte konuşmak ve değerlendirmek istedik. Engellilerimizin mali ve sosyal haklarının yanında istihdamları konusunda da önemli çalışmalar yapılıyor. Eğitim anlamında da önemli faaliyetlerimiz ve yeni okullarımız var. Eğitilebilir engelli vatandaşlarımızın yüzde 99’u eğitimlerine devam ediyor. Eğitim olacak ki istihdam olsun ve hayata daha iyi hazırlanalım. Gelir testi ve benzeri sorunlarla ilgili de çalışmalarımız da ilgili bakanlıklar düzeyinde sürüyor. Engellilerimizin dernek çalışmalarını ve faaliyetlerini yapabilmeleri için uygun fiziki mekanlar konusunda belediyelerimizin çalışmaları var. Trabzon’u engelsiz, yaşanabilir, insan sağlığına önem veren bir şehir olarak geliştireceğiz. Sağlıklı, engellerin olmadığı, bütün engelleri aştığımız bir dünyayı hep birlikte yaşarız” dedi.

Dünya Down Sendromlular Masa Tenisi Şampiyonası çiftlerde dünya üçüncülüğü elde eden Enes Yılmaz ile atletizm bölge ve Türkiye şampiyonalarında dereceye giren diğer sporculardan Muhammet Yazıcı, Gülcan Yazıcı, Emrah Tüysüz, Erol Bulut, Tuğba Kara, Mehdi Çevik ve Didar Bihter Kurt’u kutlayan Vali Öz, “Zor şartlarda Türkiye derecesi ve uluslararası dereceler elde ettiniz. Sizleri yürekten kutluyorum. Bu başarılarınız daha da artması için hep birlikte çalışacağız” diyerek hediyeler verdi.

Editör: TE Bilişim