Bir hafta içerisinde bitirilmesi planlanan yıkımlar ile birlikte Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi birinci etabında bulunan ve kamulaştırılan 134 binadan 132’sinin yıkımları tamamlanmış olacak. 23 dönümlük alanda yapılacak Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ikinci etabında ise vatandaşlarla görüşmeler devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un kentsel dönüşümlerde bir Türkiye örneği olduğunun altını çizerek, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımlarının sürdüğünü söyledi.
Birinci etapta 134 binanın bulunduğunu ve 132’sinin kamulaştırmasının tamamlandığın kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Kamulaştırılan binaların yıkımları hız kesmeden devam ediyor. Esentepe Mahallesi’nde devam eden yıkımların bir hafta içeresinde tamamlanması planlanıyor. Böylece birinci etapta kamulaştırılan binaların tamamı yıkılmış olacak” dedi.
Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Kaymaklı, Esentepe ve Değirmendere mahallelerini de kapsayan dev bir proje olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, “Yıkımların tamamlanmasının ardından hazırlanan projenin uygulanmasına başlayacağız. Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı, Trabzon’un ismine, tarihine ve kültürüne yakışır bir şekilde Trabzon’a kazandırılacak” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim