MHP Trabzon Milletvekili Adayları Koray Aydın, Hüseyin Örs, Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar ve parti yöneticilerinin katıldığı esnaf buluşmasında, esnafın sorunları dinlendi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu ve MHP’nin çözüm önerileri dile getirildi.

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar yaptığı açılış konuşmasında gündüz esnaf buluşmaları ve nokta ziyaretlerle sürdürdükleri seçim çalışmalarını akşam da ev sohbetleriyle devam ettirdiklerini ifade ederek, organizeyi yaparak kendilerini davet eden Fatih Mahallesi esnafına teşekkür etti.

HÜSEYİN ÖRS: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VE ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN MHP İKTİDAR OLMALI

Kahvaltılı esnaf buluşmasında söz alan MHP Trabzon Milletvekili adayı Hüseyin Örs, AKP iktidarı döneminde ülkenin varlığının ve birliğinin zaafa uğratıldığını belirterek, bunun yanında ekonominin de bozulduğunu, esnafın, çiftçinin, memurun, işçinin ve tüm çalışanların geçim derdiyle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı.

Yaptıkları esnaf ve ev ziyaretlerinde ekonomik sıkıntılara bire bir şahit olduklarını anlatan Hüseyin Örs, her evde bir işsiz olduğunu, istatistiklere göre icralık dosya sayısının arttığını, esnafın vergi ve sigorta ödemelerini zamanında yapamadığını söyledi.

MHP’nin iktidar ortağı olduğu döneminde MHP’li Bayındırlık ve İskan Bakanı olan Koray Aydın’ın kısıtlı imkanlara rağmen Trabzon’a ve ülkeye çok büyük hizmetler yaptığını ifade eden Hüseyin Örs, bütün toplum kesimlerinin sorunlarının çözümü ve ülke bütünlüğünün korunması için MHP’nin mutlaka iktidar olması gerektiğini vurguladı.

KORAY AYDIN: İŞSİZLİK ARTTI, İHRACAT DÜŞTÜ, ZAMLAR HERKESİ CANINDAN BEZDİRDİ

Fatih Mahallesi’ndeki esnaf buluşmasında söz alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, ülkenin ve Trabzon’un içinde bulunduğu durumu özetledi, işsizliğin arttığını, son verilere göre ihracatın düştüğünü, döviz kuru kavgasının ülkeye büyük zarar verdiğini, başta akaryakıt ve elektrik zamları olmak üzere her gün yapılan zamların halkı canından bezdirdiğini ifade etti.

Yaptıkları esnaf buluşmaları ve ev sohbetlerinde her kesimden insanın sorunlarına birinci elden vakıf olduklarını anlatan Koray Aydın, MHP iktidarında dar ve sabit gelirli çalışanların ücretlerinin reel anlamda iyileştirileceğini, alım gücünün artmasıyla esnafın alışveriş imkanının da artacağını, AKP iktidarı döneminde sosyal yardımlara mahkum edilen insanların iktidarın istismarından kurtarılacağını, MHP’nin sosyal yardımlara devlet güvencesi getireceğini ve bu yardımları artırarak devam ettireceğini bildirdi.

OSLO, KANDİL VE İMRALI’DAKİ MASAYI BAŞBAKANLIK OFİSİNE TAŞIYANLAR KİMİ KANDIRIYOR?

Seçim yaklaştıkça sözde çözüm süreci üzerinden, milliyetçi kesime yönelik yeni bir algı operasyonu başlatıldığını vurgulayan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, “daha önce Kürt Sorunu vardır ve bu ülkenin sorunudur diyenler, bu gün Kürt sorunu vardır diyenleri neredeyse ihanetle suçlar hale geldiler. Dün Oslo’da, Kandil’de, İmralı’da bölücü ihanet çetesinin lideriyle masa kurup pazarlık edenler, bugün ortada bir masanın olmadığını yüzleri kızarmadan söyleyebilmekte, Türk milletine aptal muamelesi yapmaya devam etmektedirler. Evet ortada bir masa vardır ve en son masa Dolmabahçe’de Başbakanlık ofisinde kurulmuştur. Masanın bir tarafından Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı ve AKP Meclis Grupbaşkanvekili vardır, diğer tarafta bebek katili Öcalan’ın mesajını bu zevata okuyan bölücü örgütün siyasal temsilcileri, Kandil ve İmralı postacıları vardır. Oslo, Kandil ve İmralı’daki masayı Dolmabahçe’de Başbakanlık ofisine taşıyanlar kimi kandırıyor? Bütün bu tiyatro milletin gözü önünde cereyan etmektedir. Türk milletinin zekasıyla alay edenler, 7 Haziran’da sandıkta cevaplarını alacaklardır.” Dedi.

MHP VE AVRASYA HANIMELİ PAZARI ESNAFINDAN BİRBİRLERİNE KARŞILIKLI DESTEK

Fatih Mahallesi’nin ardından Avrasya Hanımeli Pazarı’nı da ziyaret eden MHP Trabzon Milletvekili adayları Koray Aydın, Hüseyin Örs ve beraberindeki MHP heyetine sorunlarını anlatan esnaf, başta ulaşım ve güvenlik olmak üzere büyük sıkıntılar çektiklerini, Belediye ve resmi kurumların dilekçelerine dahi cevap vermediklerini, dolu yağışının ardından pazarın çatılarının zarar gördüğünü, Karayolları, Belediye ve ilgili kuruluşların sorunlarına çözüm bulmadıklarını ifade ettiler.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP’nin iktidara gelmesi ve devlet yönetiminde söz sahibi olması halinde Avrasya Hanımeli Pazarı esnafının yaşadığı türden sorunları bir çırpıda çözüme kavuşturacaklarını, kamu kurum ve kuruluşlarının esnafın başvurularına duyarsız kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Avrasya Hanımeli Pazarı esnafı, MHP heyetinin ziyaretinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, MHP’nin iktidara gelmesi halinde sorunlarının çözümünde yardımcı olacaklarına inandıklarını, bu yüzden MHP’ye destek olacaklarını belirttiler.

Ziyaretin ardından MHP Trabzon Milletvekili adayları Koray Aydın, Hüseyin Örs ve MHP heyeti 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla Trabzon Büyük Ülkü Derneği tarafından Orjin Cafe’de düzenlenen etkinliğe katıldı.

Editör: TE Bilişim