TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kadınların yuvalarından ayrılmadan çağrı merkezinde çalışabileceği bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Projenin istihdam seferberliğine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

TTSO ile IPS Telekom arasında kadın ve engellilerin çağrı merkezi sisteminde çalıştırılacağı bir projeyle ilgili protokol imzalandı. Protokol imza törenine TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İşkur Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, IPS Telekom yetkilisi Girayhan Koç, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyesi Tolga Avcı, genel sekreter Hakan Gürhan ve İşkur Şube Müdürü Servet Kaba katıldı.

HACISALİHOĞLU: YILSONUNA KADAR BİN KİŞİLİK İSTİHDAM HEDEFLENİYOR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği kapsamında yürütülen çalışmaların farklı bir versiyonu olan projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“IPS firmasıyla yaptığımız protokol neticesinde, çağrı merkezi sisteminde çalışacak elemanlar eğitime tabi tutulacak. Şehrimiz için yeni bir proje. Esasen daha çok kadınlara dönük bir çalışma. Evde çağrı merkezi sistemini kullanarak, yuvalarından, çoluk çocuklarından ayrılmadan hizmet verip para kazanabilecekler. Aynı zamanda sosyal güvenlik haklarından da yararlanabilecekleri bir sistem. Bizim yörenin insanına çok uygun bir sistem olduğunu düşünüyoruz. İlk 2 ayda 100 kişilik istihdam, yılsonuna kadar da bin kişilik istihdam hedefleniyor. Bu konuda çalışmaları İşkur ve firma ile birlikte yürüteceğiz. Protokolümüz kapsamında TTSO olarak yapılacak çalışmalara destek verilecek, projenin İşkur ile koordinasyonunda yardımcı olacağız. Ayrıca eğitim çalışmaları için salonlarımızı ücretsiz tahsis edeceğiz.”

“KADIN VE ENGELLİLERE EVDE ÇALIŞMA İMKANI SAĞLANIYOR”

IPS Telekom yetkilisi Girayhan Koç ise, akıllı telefonlar üzerinden verdikleri çağrı merkezi sisteminde, kadın ve engellileri istihdam etmeyi planladıklarını belirterek, “18-30 yaş aralığındaki çalışmayan kadınlar ve engelli vatandaşlarımızın evden çıkmadan çalışarak gelir elde edecekleri bir sistem. Sosyal güvence altına da alınmış olacaklar. Projede ilk 2 aylık zaman dilimi içinde 100 kişi istihdamı hedeflenmektedir.  2017 yılı sonuna kadar bin  kişilik istihdam sağlanması hedeflenmiştir. Evlerinde çalışacak vatandaşlarımız, başvurularını yaptıktan sonra, IPS Telekom yetkilileri tarafından özel bir eğitimden geçirildikten sonra, evlerinde hemen çalışmaya başlayabilecekler. Engelliler için de uzaktan videolu bir eğitim sistemimiz mevcuttur” dedi.

Girayhan Koç, başvuruların Karşıyaka Mahallesi, Yavuz Selim bulvarı No: 469 Kat: 5-6 (Karşıyaka kavşağındaki Ziraat Bankası binası) adresine ve [email protected] eposta adresine yapılabileceğini, 0850/6600760 numaralı telefondan da bilgi alınabileceğini söyledi.