Trabzon’da Türk Halk Müziği denilince akla gelen isimlerden olan Esma Eyüboğlu’nun kızı olan Ezgi Eyüboğlu’nun ağabeyi Eser Eyüboğlu da oyuncu olarak tanınıyor.

Ezgi Eyüboğlu ilk albüm çalışması olan ‘Naçizane’yi Sony Music Türkiye etiketiyle tüm müzikseverlerle buluşturuyor.

Çocuk yaşlardan itibaren müzik eğitimi alan ve Müzikoloji Bölümü mezunu olan Eyüboğlu, farklı müzik türlerinde de çalışmalarda bulundu. 2014 yılında yayınlanan ‘Karadeniz’e Kalan 2’ albümünde de iki şarkı yorumlayan yetenekli ve genç sanatçı, adından ilk kez bu albümde söz ettirdi.

Müzik direktörlüğünün yanı sıra eğitim kurumlarında müzik öğretmenliği ve profesyonel sahne çalışmalarında da bulunan Eyüboğlu, bu albümde birbirinden keyifli ve yepyeni Karadeniz şarkıları seslendirdi.

Albümündeki tüm şarkı düzenlemeleri Erman Seven, şarkı sözleri ise Fatih Söylemez ve Can Yılmaz imzasını taşıyor. ‘Naçizane’ albümünün ilk video klip çalışması da ‘Yar Kalsaydun’ şarkısına çekildi.

Ezgi EYÜBOĞLU Kimdir?

1987 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokul ve ortaokul eğitimini Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda tamamladı. İlkokul yıllarında TRT Çocuk Korosu’nda yer aldı. Liseyi, Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Bölümü’nde 2 yıl opera eğitimi aldı. 2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Müzikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2010-2012 yılları arasında “Sunay Akın’la Hayat Deyince” adlı televizyon programında müzik direktörlüğü yaptı. 2014-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde pedagojik formasyon aldı. Eğitim kurumlarında müzik öğretmenliği yapan Ezgi Eyüboğlu, çeşitli müzik projelerinin yanında, profesyonel sahne çalışmalarını sürdürmektedir. 2017 yılı Nisan ayında Sony Music etiketiyle “Naçizane” albümü yayınlandı.