Karadeniz’in en önemli sağlık merkezlerinden biri olan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde şikâyetlerin ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre geçtiğimiz ay hastanede bebekleri dünyaya gelen ailenin bebekleri doğumun hemen ardından Yeni Doğan Yoğun bakım servisine alındı. Yoğun bakıma alınma sebebi olarak aileye ilk başta, “Çocuk anneden şeker kaptı” denilmiş. 2 gün sonra çocuğunun durumunu doktora soran aile, “Bebekte şeker değil enfeksiyon var” cevabını aldı.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Çelişkili ifadelerden şüphelenen aile durumu BİMER’e bildirdiyse de gerekli cevabı almadı. Hastanenin yeni doğan servisinde yatan her çocuk için devletten bin TL destek alındığı ve çocuklarının bu yüzden gereksizce yoğun bakımda tutulduğunu duyduklarını iddia eden baba F.H. “Kokusuna hasret kaldığımız çocuğumuz sırf para için 15 gün boyunca orada tutuluyorsa yetkilileri Allah’a havale ediyorum” dedi. Hastane yetkilileri ise, “Para aldığımız doğru ama gereksiz yere çocuğu tutmayız” dedi. 

İDDİALAR ARAŞTIRILIYOR

Çocuklarının 15 günün ardından taburcu edildiğini belirten baba F.H. “Hastanede kaldığımız süre boyunca bizim gibi pek çok aile mağdurdu. Hatta başka bir ailenin yeni doğan bebeklerinin emziği bebeğin yaramazlık yaptığı gerekçesiyle serviste görevli hemşireler tarafından ağzına bantlanmış. Bu yüzden hastanede tartışma bile yaşandı. Yetkililerin olaya müdahale etmesini istiyoruz. Yasal yollara başvurmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Hastane yönetiminin iddiaları araştırdığı öğrenildi.

Hüseyin TERZİ - KARADENİZDE SON NOKTA