Çakıroğlu, açıklamasında “ Trabzon Ortahisar Belediyesi Meclisi olarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğü, geleceğimiz ve dahası ecdadımıza saygı ve tarihimize sadakat adına, Faroz ve Arafilboyu isimlerinin tekrar kullanılması için yapılan başvurular oy birliğiyle reddedildi. Aksi bir karar çıkarak Faroz ve Arafilboyu isimlerine dönülecek olsaydı; ecdadın ruhları sızlamış, gelecek nesillerimiz ise bizlerden davacı olarak serzenişte bulunmuş olacaklardı. Bu yerinde kararlarından dolayı Belediye Meclisi'nde bulunan Meclis Üyesi arkadaşlarıma, Trabzon'u bizlere emanet eden atalarımızın ve gelecek olan nesillerimizin adına tekrar tekrar teşekkür ediyor ve cümlesini kutluyorum.Faroz ve Arafilboyu isimleri için yapılan referandumu boykot edip katılmayarak, referandumu lüzumsuz bulan ve bu tavrıyla, iki ismin kullanılmasına demokratik tepkilerini koyan Yalı ve Esentepe Mahallesi sakinlerini sergilemiş oldukları Milli şuur ve milli hassasiyetler sebebiyle tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.


KİMSEYİ ASLA SUÇLAMIYORUM

Evet oyu verenleri asla suçlamadıklarını da kaydeden Çakıroğlu, “İlerisi için ne denli kötü sonuçlar doğuracağını düşünemeyerek duygusal bir yaklaşımla referandumda 'evet' oyu veren kardeşlerimizi asla suçlamıyorum. Çünkü olaya nostaljik açıdan baktılar. En önemlisi ise bazılarının samimiyetine inanıp onlara güvendiler. Olayın perde arkasını görebilseydiler, gayet eminim ki ya gidip hayır oyu verecekler ya da referanduma katılmayarak demokratik tepkilerini ortaya koyacaklardı. Çünkü onlar da Trabzon’un güzide ve asil insanları olup, tamamı vatan uğrunda şehit veren mübârek âilelerin ve sülâlerin evlâtlarıdırlar" diye konuştu. 
Referanduma katılım çok az olunca sürenin 15 gün daha uzatıldığını kaydeden Çakıroğlu "Buna rağmen referandumda Yalı Mahallesi, Mahalle nüfusu; 3 bin 822, seçmen sayısı; 2 bin 698, referanduma katılım; 759 referanduma katılmayan; bin 939. Esentepe Mahallesi ise mahalle nüfusu; 3 bin 565, seçmen sayısı; 2 bin 760, referanduma katılım; 295 referanduma katılmayan; 2 bin 465.” bilgilerini paylaştı.

Editör: TE Bilişim