Fener Rum Patriği Bartholomeos, yarın yapılacak olan Sümela Manastırı'ndaki ayine katılmak üzere Trabzon'a geldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın özel izni ile ilki 2010 yılında yapılan Sümela Manastırı'ndaki ayinin 3.'süne katılmak üzere, bugün akşam İstanbul'dan tarifeli uçakla beraberindeki Ortodoks din adamları ile birlikte Trabzon'a geldi. Trabzon Havalimanı'nda Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç tarafından karşılanan heyet, bir süre VIP Salonu'nda dinlendikten sonra Novotel'e hareket etti.

Otele hareket öncesi VIP Salonu çıkışında ilk olarak Yunan televizyonuna kısa bir röportaj veren Fener Rum Patriği Bartholomeos, ardından Türk basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. İslam aleminin mübarek Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'ni kutlayarak hayırlara vesile olmasını dileyen Bartholomeos, Sümela Manastırı'nda kendilerine ayin imkanı tanıyan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerine ve Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç'e teşekkür ederek dinlenmek üzere oteline gitti.

Öte yandan, yarın Sümela Manastırı'nda yapılacak ayin Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde gerçekleştirilecek. Törene Bartholomeos'un yanı sıra başta Yunanistan, Rusya ve Gürcistan olmak üzere farklı ülkelerden gelen 500-600 kişi katılacak. Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde saat 10.00'da başlayacak ayin, nedeniyle manastır, 10.00-13.00 saatleri arasında ziyarete kapatılacak.


Editör: TE Bilişim