Trabzon Ticaret Borsası (TTB) yöneticileri, üyesi olan üreticilere, fındık hırsızlarına karşı "SMS" yoluyla uyarıda bulundu.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, fındıkta 2016 ürününün, ağustos başında toplanmaya başlandığı anımsatıldı.

Toplama işleminin yüksek kesimlerde devam ettiği belirtilen açıklamada, üreticilerin kurutulan fındıklarının çalınma ihtimaline karşı dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

Önceki yıllarda bu tarz hırsızlık olaylarının meydana geldiğine işaret edilen açıklamada,"Önceki yıllarda meydana gelen hırsızlık olayları göz önünde bulundurularak özellikle fındık alım satımı yapan tüccarlara gönderilen mesajda, üreticinin fındığını çalıp satmaya çalışan hırsızlara karşı dikkatli olunup, emniyet kuvvetlerine haber verilmesi istendi." ifadesi kullanıldı.

Cep telefonundan gönderilen "SMS' uyarısında şunlar kaydedildi: 

"Sayın üyemiz, üreticilerimizin büyük emeklerle topladığı fındığını haksız bir şekilde çalarak satmak arzusunda olan art niyetli kişilere karşı yeni sezonda dikkatli olunması, şüphe duyulacak bir durumla karşılaşıldığında ALO 156 Jandarma hattının aranarak ihbarda bulunulması, hem üreticilerimizi hem de üyelerimizi gereksiz mağduriyetlerden koruyacaktır."
Editör: TE Bilişim