Ortahisar Belediyesi Av. Ahmet Metin Genç son yılların en ağır kışını yaşayan Trabzon'da karla mücadele eden belediye ekiplerine teşekkür etti.

Bir haftadır etkili olan yoğun kar yağışı karşısında belediye bünyesinde oluşturulan Kriz Masası'na bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece-gündüz demeden çok yoğun bir şekilde karla mücadele çalışmalarını aralıksız devam ettirdiğini belirten Başkan Genç, ekiplerin bu çalışmaları sayesinde hem şehir merkezinde hem de kırsalda yolların kısa süre içinde açılarak vatandaşların mağdur edilmediğini söyledi.

Kar yağışı boyunca ekiplerin 24 saat esasına göre üç vardiya şeklinde çalıştığını kaydeden Başkan Genç, "Ortahisarımızın 85 mahallesinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak bizim temel görevimizdir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için; 351 personelimiz, 67 aracımız, Büyükşehir Belediyemiz ve muhtarlarımızla el birliğiyle mücadele ediyoruz. Şu anda bütün mahalle yollarımız açık durumda. Çalışmalarımız merkezden başlamak üzere bütün mahallelerde yaygın bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

177 HASTAYI KURTARDIK

Aşırı kar yağışı nedeniyle evlerinde mahsur kalan 177 hastayı kurtararak sağlık kurumlarına ulaşmasını sağladıklarını belirten Başkan Genç bunun yanı sıra yolda kalan 74 aracı da kurtardıklarını ifade etti. Şehir merkezinde özellikle kaldırımlarda ve ara sokaklarda kar çalışmalarının hâlâ devam ettiğine vurgu yapan Başkan Genç kar birikintilerinin hızla erimesi ve buzlanmayı engellemek için sokakların ve kaldırımların solüsyonla yıkandığını ifade etti.

Başkan Genç, "Belediye ekiplerimiz buzlanma tehlikesine karşı yollarda ve kaldırımlarda tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Buzlanma tehlikesine karşı Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden gerekli bilgileri alarak ona göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Olası kar yağışına ve buzlanmaya karşı bütün tedbirlerimizi aldık. Bugüne kadar 550 ton tuz, 220 ton solüsyon kullandık. Bu çalışmalarımız esnasında 177 (52 diyaliz, 30 kanser, 5 engelli, 90 tane 112 ihbarlı hasta) hastayı kurtarıp sağlık kurumlarına ulaşmalarını sağladık. 34 cenaze yoluna müdahale ederek açtık. Şehrin bazı yerlerinde mahsur kalan 74 aracı da kurtardık." şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKÇE ÇALIŞTIK

Büyükşehir Belediyesi ibe birlikte çalıştıklarını kaydeden Başkan Genç, "Çalışan tüm işçilerimiz zor şarlar altında çalışmasına rağmen büyük bir özveri ve fedakarlık göstererek halkımızın bir aksilik yaşamaması için tüm güçlerini ortaya koymuşlardır. Gecenin -4 derecesinde çalışan bu işçi kardeşlerimizin emeğini, alın terini, özverilerini önemsiyorum. Tabii ki eleştiri olacaktır. Yapısal eleştirilerin hepsine açık oluğumuzu defalarca belirtmişimdir. Çalışmalarımızda bize çok yardımcı olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Türker'e teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.