İlk önce Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk'i ziyaret eden Başkan Genç, belediyenin yürütmüş olduğu çalışmalar hakkında Çelenk'i bilgilendirerek görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk ilk defa bir belediye başkanının belediyenin yürütmüş olduğu projeler hakkında kendilerini bilgilendirmek için ziyaret ettiğini söyledi. Başkan Genç'e ziyaretinden ötürü teşekkür eden Çelenk, "Hiçbir ayrım yapmadan siyasi partilere ziyaretleriniz, onlarla istişarede bulunmanız demokrasimizin geldiği olgunluk seviyesi bakımından umut verici. Bizim de fikirlerimizi, önerilerimizi almanız ve bunları değerlendirmenizi çok önemli buluyorum." dedi.

"MHP'NİN TAVRI TAKDİRE ŞAYAN"

MHP Ortahisar ziyaretinden sonra MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci'yi ziyaret eden Başkan Genç, 15 Temmuz'da MHP'nin göstermiş olduğu milli duruştan dolayı teşekkür etti.  Genç, "Ziyaretimizin nedeni belediyemizin yapmış olduğu yapmakta olduğu veyahut yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi vererek iade-i ziyarette bulunmak.  Özellikle ifade etmek istediğim husus da 15 Temmuz akşamı milliyetçi hareket partisi, ülkü ocakları göstermiş oldukları milli duruşla darbeye karşı tepkilerini ortaya koydular. Ben, sizler vasıtasıyla onlara da teşekkür ediyorum. Başta genel başkanınız olmak üzere, devletin bekası, milli birliğimiz ve bütünlüğümüz, istikbalimiz adına Milliyetçi Hareket Partisi'nin göstermiş olduğu tavrı da takdire şayan buluyorum. Bütün camiamıza da teşekkür etmek istiyorum. Mu mücadelede hukuk herkese lazım. Bu mücadele hukuk çerçevesinde olmalı. Devletimiz çok ciddi bir refleks gösterdi. İnce eleyip sık dokuyarak gerçek suçluyu masumlardan ayırt etmek lazım. Bu darbe tamamen devleti işgal girişimiydi. İçeride örgütlenmiş bir ihanet çetesi tarafından yapılmak istenen ama arkasında uluslararası güçlerin olduğu bir işgal girişimiydi. Yalnız milleti hesaba katmamışlardı." diye konuştu.

"ALLAH, O GÜNLERE DÖNDÜRMESİN"

15 Temmuz'da Milliyetçi Hareket Partisi'nin hiç tereddüt etmeden yapması gerekenleri yaptığını kaydeden MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, "Çok şükür o gece milletimiz vatanını korumak için tek yumruk haline geldi. Allah o günleri bir daha yaşatmasın" diyerek, "Vatan ve millet sevgisi zaten bizim felsefemizde var. İçimizde var. Zaten bu zamana kadar vatan ve milletimiz söz konusu olduğunda yaptıklarımız ortadadır. O gece de bunu yaptık. Allah o günlere döndürmesin. Böyle durumlarda çok da siyaset gütmenin bir manası yok. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Gerisini konuşmaya bile gerek yok. Çünkü vatanın yoksa özgürlüğün de yok. Dinini ve özgürlüğünü yaşayamazsın, hayatını sürdüremezsin." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE KABUĞUNU KIRDI"

Türkiye'nin kabuğunu kırdığına dikkat çeken Birinci, "Artık Türkiye, Amerika'nın ya da başka ülkenin şunu yap, bunu yap diyebileceği bir durumda değil. Bizim bir tabirimiz var, 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' diye. Gerçekten bunu gördük. Bu olayı sadece ülkemizin içerisinde olan bir olay olarak görürsek bu çok büyük yanılgı olur. Bu dış kaynaklı, kaleyi içten fethetmek isteyen insanların yapmış olduğu bir ayaklanma idi. Çok şükür milletimiz bu oyana gelmedi. Başta Genel Başkanımız olmak üzere herkes üzerine düşüne yaptı. Çok fazla şehit vermeden vatanımızı kurtardık. Artık, Türkiye'nin Türklerin olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. 15 Temmuz unuttuğumuz milli ve manevi değerleri bize bir daha hatırlattı. Keşke düşmanlarımız bizi silkelemeden de bu bilinç de olsak. Mücadelemiz devam ediyor. Bu mücadelede iftiraya uğramış insanları ayırtmak lazım. Bu devleti ele geçirme operasyonu idi. Artık millet darbelerle bu işin gitmeyeceğini gördü. Hukuk var, demokrasi var." ifadelerine yer verdi.  

Editör: TE Bilişim