“Trabzon Girişim Evi”, bir otelde düzenlenen ‘Trabzon Girişimcilik Zirvesi' programının ardından KTÜ Teknokent’te düzenlenen törenle hizmete girdi. Girişim Evi’nin açılışına Trabzon Valisi A. Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal le davetliler katıldı.
Burada konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dünyada rekabet anlamında büyük bir yarışın olduğunu ifade ederek “Girişim Evleri ile birlikte girişimler çok güzel bir sistematiğe kavuşturulmuş olacak. Bu evlerin açılması ve yapılan etkinlikler küresel rekabet anlamında sonuç odaklı çalışıldığını gösteriyor. Bu bakımdan Girişim Evleri’nin çok faydalı hizmetler yaptığına inanıyorum. İstanbul, İzmir, Denizli, Gaziantep’ten sonra Trabzon’da da Girişim Evi’nin kurulmasına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan etkinliklerin küresel rekabete hazırlanma, daha fazla üretme, kalkınma ve daha iyi yaşama anlamında yapılacak çalışmalara ışık tuttuğunu kaydeden Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Küresel rekabet önemli değişim ve gelişim yaşıyor. Klasik sanayiden teknolojiye, oradan bilgi ve bilişim çağına giden bir süreç var. Dolayısıyla yeni gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. Bunun için ülke bazında kalkınma planları ile beraber stratejilerimizi oluşturmak ve bunu adım adım uygulamak durumundayız.Bu anlamda hem ülke yönetimiz hem sivil toplum kuruluşlarımız, üniversitelerimiz ve özel sektörümüz önemli mesafeler kat etti. Girişim Evi’nin ilimizde açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından girişimcilere büyük kolaylıklar sağlayacak Girişim Evi hizmete açıldı. Katılımcılar daha sonra Girişim Evi’ndeki girişimcileri ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.