Maçka ilçesindeki terör saldırısının ardından muhtarlar sistemin yeniden hayat bulması için Maçka Kaymakamlığı’na müracaat etti. Konuyu inceleyen Trabzon Valiliği’nin talebe sıcak baktığı öğrenildi.

Maçka ilçesindeki terör saldırısının ardından muhtarlar sistemin yeniden hayat bulması için Maçka Kaymakamlığı’na müracaat etti. Talebi inceleyen Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un bu talebe olumlu baktığı ancak tıpkı Giresun’daki gibi ‘Gönüllü Korucu’ sisteminin kurulabileceği öğrenildi.

Maçka ilçesindeki kaymakamlar gibi Çarşıbaşı ve bazı ilçe muhtarları da bu tür bir girişim yapmak için Maçka’daki muhtarların talebinin sonucunu bekliyor.

Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, konuyla ilgili talebi Valiliğe sunduklarını belirterek, “Bu talebi vali beyle de konuştuk. Hayata geçirilmesi yönünde olumlu kanaat verdiğimiz husus gönüllü köy koruculuğu. Benzer bir uygulama Giresun’da başlatıldı. En son yapılan terör saldırısından sonra, sayın valimiz bunu masaya yatıracaklarını, değerlendireceklerini, gerekli çalışmayı başlatacaklarını söyledi. Zaten bu konu valilik düzeyinde yapılması gereken bir çalışma. Benim kanaatimle oluşacak bir çalışma değil. Ama buna sıcak bakıldığını ve bu yönde bir çalışma yapılacağını biliyorum” dedi.