KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Rekreasyon Bölümü Öğr.Gör.Burak Kural'n projesi doğrultusunda 8 görme engelli dağcı, Kaçkar Dağı'nın zirvesine yolculuk yaptı.

KTÜ Beden Eğitimi Yüksek Okulu Rekreasyon Bölümü Öğr.Gör.Burak Kural'ın projelendirdiği ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda nihayete eren proje kapsamında 8 görme engelli dağcı ve 16 arkadaşı Kaçkar Dağı'nın zirvesine yolculuk yaptı.

2890 metredeki Dilber Düzü Kamp Alanı'nda çadırlarını kuran dağcılar, 29 Ağustos'ta yeniden hareket ederek 3370 metredeki Karadeniz Gölü'ne adaptasyon tırmanışı gerçekleştirdi.

Tekrar kamp alanına geri dönen dağcılar 30 Ağustos 2016 günü öğleden sonra  6 görme engelli dağcı ve ekipleriyle bilirlikte Kaçkar Dağı'nın 3937 metre yüksekliğindeki zirvesinde ''Zafer Tırmanışı'' gerçekleştirerek Türk bayrağını diktiler.

Görme engelli dağcıların dünya çapında bir başarıya imza attıklarını belirten Kural,''Amacımız bu etkinliklerin ve eğitimlerin görme engelli bireylerin fiziksel uygunluk ve hayata tutunma durumlarında bir değişiklik yapıp yapmayacağını belirlemekti. Hatta fiziksel engelli olmayanların bile yapmaya cesaret edemediği bu etkinlilerde ailelerin ve toplumun engelliler üzerindeki bakış açılarını tespit etmek ve bu etkinliklerin terapötik rekreasyon alanında görme engelli bireylere alternatif bir spor alanı sunmaktı. Ben ve ekibim adına bu arkadaşları tebrik ve takdir ediyorum. O kadar büyük bir iş başardılar ki tarif dahi edilemez. Onların kamp alanında kendi çadırlarını kendilerinin kurmaları, yemek yapmaları, zor arazi (Çarşak arazi) koşullarında yürümeleri ve bu işi başarmaları bizler adına guru verici. Gerek tırmanış gerek kamp sırasında hemen hemen her şeyi onların yapması kendi dünyalarında elde ettikleri bir zaferdi aslında. '' dedi.

Kendilerine bu süreçte destek olan herkese teşekkürlerini sunan Kural, ''Başta tüm süreç boyunca benden desteğini esirgemeyen arkamda olan  saygıdeğer hocam KTÜ BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş'a ve KTÜ BESYO Müdürü Doç.Dr. Selamı YÜKSEK'e Antrenörlük Bölüm Bşk. Doçent. Dr. Vedat Ayan'a ; Kaçkar Dağı Zafer Tırmanışı organizasyonunda bizlerle işbirliği yaparak maddi manevi tüm desteği sağlayan Artvin Yusufeli Kaymakamı Sn. Ömer Dereci’ye çok teşekkür ederim. Ayrıca GHSM Yusufeli dağcılık antrenörü Selçuk Çolak’a tüm etkinlikler boyunca her türlü desteği sağladığı için ayrı bir teşekkür ederiz. Ve en Büyük alkışı hak eden görme engelli dostlarımız; Hakan Cira, Nuri Turhan, Yusuf Şafak, Funda Demir, Süheyla Cora Oskay, Göktuğ Bayrak , Soner Erol ve Hüseyin Pekşen' i tebrik ediyorum'' dedi.