İlçede heyelandan zarar gören eski bir ev yıkılırken, 4 katlı bir bina ise tedbir amaçlı boşaltıldı. İlçedeki taşımalı okulların eğitimine de 1 gün ara verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçede heyelan olan mahallelerde su ve elektriğin olmadığını belirterek “Sürmene’nin doğusundaki mahallelerimizde seller oluştu. Bunun altında bir araba kaldı. Buradaki evlerde oturanların yolları kapandığı için onları itfaiye yardımıyla evlerinden kurtardık. Yukarıdaki mahallelerinde de heyelan olmuş. 6-7 tane anayol var anayolların girişlerini açamadığımız için yukarıdaki mahallelere ulaşamadık. Sırayla açmaya başladık. Bütün imkanlarımızla en kısa sürede yolları açarak vatandaşların sorunlarını çözmek istiyoruz. Eski bir ev heyelan sonucu yıkıldı, içinde oturan yoktu. Allah’a şükür bir can kaybımız yok. 25-30 senedir böyle bir şey yaşanmamıştı. 4-5 mahallemizde heyelan meydana geldi. Elektrik direkleri yıkıldığı için elektriğimiz yok. Heyelanlar su hatlarını kopardığı için suyumuz da yok. Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara dağıtılmak üzere su gönderiyor. Sürmene Kaymakamı taşımalı eğitimi olan öğrencilerin okullara getirilmemesi için talimat vermişti. Okulların suyu yok onlara da TİSKİ’nin tanklarıyla su taşıyoruz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da şiddetli yağış sonrası heyelan olaylarının meydana geldiği Sürmene ilçesinde incelemelerde bulundu.

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün de hazır bulunduğu incelemelerde gerekli çalışmaların ivedilikle gerçekleştirilmesi için talimatlarını veren Başkan Gümrükçüoğlu, Sürmene’nin Yeniay, Çamburnu ve Balıklı mahallelerinde heyelan olaylarının meydana geldiğini ifade ederek “Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Yeniay’da kullanılmayan eski bir ev yıkıldı. Yeniay ev Çamburnu’nda heyelan riski taşıyan 4-5 evimiz var. Bu evlerimizi boşalttık. Bu noktalarda gerekli çalışmalarımıza başladık. Şu an Sürmene’de 16 iş makinemiz var. Burada yapılması gereken her türlü çalışma yapılmadan iş makinelerimiz buradan çıkmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim