Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, Araklı ilçesi Taşönü mahallesinde katı atık tesisi kurulacak alanın tamamının heyelan bölgesi olmadığını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu, "O bölge Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin mülküdür. Aşkale Çimento geçmişte oradan malzeme almış olabilir. O bölgenin çok az bir kısmında heyelan oldu. Ancak, bölgenin tamamına riskli demek doğru değil" dedi.

Bölgede yoğun bir yerleşim olmadığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Çöp tesisini oraya kurma buraya kurma diyorlar. Bu işler kurma demekle olmuyor. Avusturya’nın başkenti Viyana’nın çöpü, Viyana’nın en eski üniversitesinin kampüsündeki fabrikada değerlendiriliyor. Bizim yapacağımız atık tesis ne çevreye koku ne de kirlilik verecek" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, Hamsiköy’deki taş ocağının çevreye zararı olması halinde izin vermeyeceğini kaydederek, "Çokları, bu tür konuları siyasi malzeme yapıyor. Taşocakları ile ilgili bakanlığın bir genelgesi var. O genelgede her şey açık ve net yazıyor. Genelgede yazılanları yerine getirenler izin alıyor. Müsaade edilen alanların turizme ve doğaya tahribat vermesi halinde bu tür ocaklara zaten izin vermiyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim