CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün, Gezici Araştırma Şirketi’nin verilerine göre getirdiği eleştiriler üzerine bir açıklamada bulunan Revi, “Siyasette malzeme üretemeyenlerin anketler üzerinden siyaset yapması CHP’nin bugün geldiği noktayı gözler önüne sermektedir” dedi.

Revi şu görüşlere yer verdi: “Türkiye’de yapılan seçimlerle ilgili tahminlerin en uzağında kalan Gezici Araştırma Şirketi’nin anket sonucuna istinaden açıklamalarda bulunup, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın ve ilçe belediye başkanlarımızın başarısızlıkla suçlaması sandıktan umudunu kesenlerin sözde anketlerle avunmak durumunda olduğunu göstermektedir. Siyasette malzeme üretemeyenlerin anketler üzerinden siyaset yapması CHP’nin bugün geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. CHP İl Başkanı Sayın Güngör’ün bilmesi gerekir ki bu anket şirketi 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde yayınladığı tüm anketlerde AK Parti’nin oylarını mevcudun 10 ila 15 puan altında gösterirken muhalefet partilerinin oylarını her daim yüksek gösterme çabası içerisinde olmuştur. Bu anket şirketi 1 Kasım seçimlerinin öncesinde yayınladığı anketlerde, örneğin 13-14 Eylül’de AK Parti’yi %39.3, CHP’yi  %28.1, MHP’yi  %16.8, HDP’yi de %13.5 göstermiştir. Ancak 1 Kasım seçim sonuçlarında Ak Parti %49.5, CHP %25.3, MHP %11.9, HDP %10.8 oy almıştır. Aynı firma 30 Mart 2014 yerel seçimler öncesinde, 12 Mart tarihli yaptığı ankette AK Parti’mizin adayı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun oyunu %40.5 gösterirken, CHP’nin adayını  %43.2 göstermiştir. MHP adayını da %9.8 olarak belirtmiştir. Oysa ki seçimde AK Parti’mizin adayı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu % 59.5 oy almış, CHP’de ise %24’ler de kalmıştır. Gezici’nin anketine göre Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni CHP kazanıyor görünüyordu. Ama AK Parti CHP’nin üç katına yakın bir oyla seçimi kazanmış ve Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanlığı makamına gelmiştir. Anket tahminiyle sonuçlar arasında bu kadar farklar olan bir şirketin açıklamasını dikkate alıp basına açıklama yapan sayın İl Başkanı’nın ne derece realiteye uygun davrandığını halkımızla paylaşıyoruz

Güngör’e sözde anketleri değil, şehrin gerçeklerini baz alarak siyaset yapmasını tavsiye eden Revi, “Tüm devlet kurumlarımızın yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimizle hummalı çalışmalar yapmış, ülkemizin en yaşanılabilir şehri konumuna kadar ilimizi yükseltmiştir. Trabzon’umuz başta belediyecilik olmak üzere tüm alanlarda dev çalışmaların yapıldığı bir şehirdir. Büyükşehir Belediye’mizin kuruluşundan bugüne kadar daha üç yıl dolmamasına rağmen sadece 2016 yılında 500 km’ nin üzerinde asfalt ve beton yol çalışması yapılmış, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarında destan yazılmıştır. Şehrimizde çok sayıda vizyon proje Büyükşehir Belediye’miz tarafından hayta geçirilmektedir. Sayın Güngör, Gülcemal Projesi’ni, Trabzon Botanik’i, Zağnos-Tabakane-Çömlekçi- Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projeleri’ni, Türkiye’nin tek hattaki en uzun yürüyüş yolunu, Erdoğdu Yolu’nun bitirildiğini, Kanuni Bulvarı’nın hızla devam ettiğini, Akyazı Projesi’nin tamamlandığını ve kendisinin de torunlarıyla gittiği Eyof Olimpiyat Parkı’nı göremiyor mu? Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım merkezini, Trabzon Kent Konağı’nı, Şehir Müzesi’ni, Erdoğdu Gençlik Merkezi’ni, Üniversite Mahallesi Spor Temalı Parkı’nı, Oyuncakistan’ı göremiyor mu? Eğer göremiyorsa veya duymuyorsa bu şehirde yaşamıyor demektir. CHP belediyeciliğinin hayal dahi edemediği yatırımları gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tüm bu çalışmalara ek olarak insani değerleri de ön plana çıkaran kişiliktedir. Başkanımızın Türkiye genelinde rekor oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi tüm bunların karşılığıdır. Bunları görmeyip sözde anket üzerinden siyaset yapmaya kalkanları halkımızın takdirine bırakıyoruz. Son olarak Sayın CHP İl Başkanı’na sözde anketlerle övünmek yerine şehrimizdeki gerçeklere bakmasını tavsiye ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.