Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ile Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi sporcular ortaklaşa doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Her iki kulüp üyesi 24 sporcunun katıldığı yürüyüş, Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Hamsiköy köyü Bekçiler mevkiinden başladı. Sabah erken saatlerde yürüyüşe başlayan sporcular 2 bin 200 rakımlı Haranoy yaylasına kadar dik ve oldukça zorlu parkurda zikzaklar çizerek zirve yaptı. Bölgeye hakim tepelere kurulu yaylalarda mola vererek ucu bucağı görünmeyen manzaranın tadını çıkaran sporcular daha sonra Güzelyayla mevkine yatay geçiş yaptı ve Hamsiköy Şelalesine ulaştı. Burada mola verip bir süre dinlenen ve yorgunluklarına rağmen horon oynayan sporcular daha sonra Hamsiköy'e inerek yürüyüşü sonlandırdı.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, toplam 7 saat süren parkurda yaklaşık 15 kilometrelik yol kat ettiklerini belirterek, Karadeniz'in eşsiz coğrafyasının örneklerini bol bol fotoğrafladıklarını ve her yürüyüşte yaptıkları gibi gittikleri yörede mutlaka ekonomiye bir bardak çay da olsa katkı sağladıklarını, bu bağlamda da Hamsiköy'ün dünyaca ünlü sütlacının tadına baktıklarını söyledi.

Kardeş kulüpleri TEDAK'la yıl içerisinde mutlaka çeşitli programlar düzenlediklerini, zaman zaman onların Gümüşhane'ye geldiğini, zaman zaman da GÜDAK olarak onların programlarına katıldıklarını kaydeden Akbulut, dostluk ve paylaşım sporu olan dağcılık faaliyetlerini aralıksız devam ettireceklerini dile getirdi