Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, AK Parti Trabzon İl Yöneticisi İşadamı Abdullah Özer, Türkiye'de ihracata yapılan büyük bir darbe girişimi olduğunu belirterek bu yönde yetkilileri göreve çağırdı. Özer, Gürcistan makamlarınca son dönemlerde büyük bir zaman ve maddi kayba neden olan x-ray uygulaması ile sektörün büyük bir çıkmaza sürüklendiğini ifade etti. Yapılan haksız uygulama ile ilgili bilgi veren Özer şu ifadeleri kullandı: ''Bu Türk nakliye sektörüne değil Türkiye'nin ihracatına yapılan haksızlıktır. Buna dur diyecek bir yetkili yok mu ?”

GÜRCÜLERDEN YENİ BİR KAZANÇ KAPISI 

Konuyla açıklamalarına devam eden Özer, “Gürcü makamları bir süredir ülkelerini transit geçen Türk araçlarını kontrol amaçlı X-RAY'a sokmakta bunla yetinmeyip Türk nakliyecisi üzerinden yeni bir kazanç kapısı oluşturmaktadır. Aracın yükünü tam tespit için iç gümrüğe sevk ederek boşaltma /yükleme yaparak sözde eşyanın kontrolünü yapmakta bu süreç  ise 5 ile 10 gün aralığında sürmekte ve 1000 ile 2000 Dolar maliyetle bu işlem son bulmaktadır. Boşaltılan yük bu esnada zarar görmekte ve ayrıca bu sürede kaybedilen zaman ve malın hasar görmesi ithalatçıyı Türk nakliyecisinden uzaklaştırmaktadır.”   

BAKAN VE VEKİLLERDEN ÇÖZÜM DESTEĞİ BEKLENİYOR 

Bu ayrımla Türk İhracatçısının ve Türk Nakliye Sektörünün hedef alındığını iddia eden Özer, “Bu uygulamadan muaf olmanın yolu Azerbaycan-Gürcistan ayaklı bir şebekeye belli bir ücret  ödeyerek  kurtulmakla mümkündür. Bu haksız uygulamaya bir an önce son verilmesi için yetkililerimizin acil çözüm üretmelerini beklemekteyiz. Sorunlarla  ile ilgili dosyamızı  TIR’la Ankara'ya  götürerek Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’ye teslim ettik. Sektörü tıkayan ve diyalogla çözülecek sorunlar için acil çözüm beklemekteyiz şu an Tiflis'te ve Tiflis gümrüğüne yönlendirilmiş onlarca Türk aracı bu haksız uygulamayla karşı karşıyadır. Bütün bölge milletvekillerinden ve bölge bakanlarından ülkemin ihracatının engellenmemesi için destek beklemekteyiz.” dedi.