Karadeniz Bölgesi de dahil yoksul ailelerin üniversiteye hazırlanan çocuklarına yönelik bazı örgüt militanlarının kendilerine bizim dağ kadrosuna katılırsanız sizlere diploma vereceğiz dediği ortaya çıktı.

Genelde Kandil bölgesinde sözde dağ kadrosu liderlerinden eğitim alan ve YPG saflarına gönderilen kişilere de kimlik çıkaran örgüt bu gençlere, “Vermiş olduğumuz mücadelenin sonucunda kuracak olduğumuz Kürdistan’da sizlere bu diploma ile önemli görevler tebliğ edilecek” dediği iddia edildi. 

PARA TEKLİF EDİLİYOR

PKK terör örgütünün son oyunu deşifre oldu. Hain örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırmak için Karadeniz Bölgesi de dahil olmak üzere üniversiteye hazırlanan ve kazanamayan yoksul ailelerin çocuklarına bizim dağ kadrosuna katılırsanız sizlere diploma vereceğiz dediği ortaya çıktı. Kabul eden ailelere ayrıca hainler tarafından para teklif edildiği de öğrenildi. 

İHANETİN TEKLİFİ

Genelde Kandil bölgesinde sözde dağ kadrosu liderleri tarafından eğitim alan YPG saflarına gönderilen kişilere de kimlik çıkarıldığı tespit edildi. Örgüt teklifini kabul eden gençlere ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti askeri ve polisine karşı vermiş olduğumuz mücadelenin sonucunda kuracak olduğumuz Kürdistan’da sizlere bu diploma ile çok önemli görevler tebliğ edilecek” dediği iddia edildi. 

İSTİHBARAT UYARDI

PKK’nın bu hain planını deşifre eden istihbarat birimleri ise 81 ilde bulunan emniyet ve jandarma güçlerine, bu tarz kamplara katılabilecek kişiler üzerinde daha hassas olunması gerektiği konusunda uyardığı öğrenildi. İstihbarat, güvenlik güçlerine, hatta gerekirse ailelere gidilerek ikili görüşmelerde bulunup çocuklarına sahip çıkmaları gerektiği konusunda bilgi verilmesini istedi.

Kemal BEKTAŞ - KARADENİZ

Editör: TE Bilişim