Suriye'nin Halep şehrinde bombalı saldırılarda şehit olanlar için Trabzon'da gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Trabzon Sivil İnsiyatif Grubu'nun İskenderpaşa Camisi'nde Cuma Namazı sonrasında organize ettiği gyabi cenaze namazına Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, Yol-İş Şube Başkanı Hasan Basri Hatipoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Namaz sonrası grup adına basın açıklamasını okuyan Abdülkadir Yılmaz, Suriye’deki iç savaşın beşinci yılını geride bıraktığını belirterek, "Halep içerisinde şu anda elektrik yok ve hastaneler de işlemez hale geldi, ameliyatlar yapılamıyor. Yaşanan kıyım son bulmaz ve dünya buna 'dur' demezse bu yangın tüm dünyayı saracaktır. STK'lar olarak her zaman mazlumların sesi olduğumuz gibi şimdi de Suriyeliler'in sesi olmak için toplandık" dedi. 

Öncelikli yapılması gerekenleri de sıralayan Yılmaz, “İnsanların şu an için en acil ihtiyacı can güvenliğinin sağlanması, yani saldırıların durdurulmasıdır. Suriye’deki katliam göç ve tahribatın sorumluluğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve İnsan Hakları Örgütü ile Arap Ligi üzerindedir. Küresel ve bölgesel kuruluşlardan Birleşmiş Milletler’e baskı uygulamalarını talep ediyoruz. Fırat Kalkanı Operasyonuyla özellikle Cerablus bölgesindeki halka nefes alınması sağlanmış oldu. Binlerce Suriyeli temizlik yapılan bu bölgeye ana vatanlarına rahatça dönmüş oldu” ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasına Trabzon Sivil İnisiyatif adına 28 Dernek ve sendika katıldı.